Bildet viser to kvinner som står inni et telt under en tekstilfane.

Deltagerpresentasjon: Oseberg Tekstilgruppe

I tiden frem mot festivalen vil vi presentere deltagerne dere kan møte på stand. Nå har vi kommet til Oseberg Tekstilgruppe.

Du har vel fått med deg at Husfrua inviterer til Midgard vikingfestival 6. og 7. juli?

Oseberg Tekstilgruppe er ikke fremmede for vikingfestivalen, da de, som flere andre deltagere, har deltatt på festivalen tidligere. De holder til i Tønsberg og formidler på både norsk og engelsk.

Denne gjengen reiser rundt på ulike viking- og middelalderfestivaler og viser frem nålebinding, broderi av bayeaux-sting, pjoning, spinning på håndteine, brikkeveving og rundsnor.

Ekstra spesielt er det kanskje for de yngste besøkende, da Oseberg Tekstilgruppe gjerne formidler laging av rundsnor til barn, noe som har vært en stor suksess ved tidligere deltagelser.

I tillegg til å formidle håndarbeid, selger de også produktene de har laget. Benytt muligheten til å sikre deg tidsriktige luer, votter og pulsvanter – for å nevne noe. Alt er laget for hånd av medlemmene, enten det er håndsydd eller nålebundet/pjonet. Det inkluderer også plantefarget garn og sølvsmykker i ringteknikk.

Møt Oseberg Tekstilgruppe og mange andre vikinger på festivalen i juli.

Billetter kan kjøpes via VIPPS (søk opp Midgard vikingsenter #104789 under Kjøp og betal) eller kom innom oss mellom klokken 11 og 16 alle dager.

Vikingtiden er her!

Les mer om festivalen
Midgard vikingfestival
Bildet viser flere ruller med bånd i ulike farger.
Bildet viser et nærbilde av brikkeveving.
Bildet viser et broderi av en abstrakt katt.