Vikinglag i Vestfold

Vestfold har en stolt vikingkultur, noe som reflekteres i de mange vikingrelaterte lagene i fylket.

Nedenfor er en liste av noen av disse lagene. For mer informasjon se: vikingerivestfold.no

 

Borrefylkingen

Borrefylkingen er en forening som gjennom kamp med blunte reproduksjoner av våpen, foredrag og demonstrasjoner formidler vikingtidens krigerkultur. Vårt hovedfokus er trening innenfor hærkampsystemet, som er et regelsett som gjør det mulig å sloss på en trygg måte med et minimum av beskyttelse.

Borrefylkingen tar vanligvis imot nye rekrutter 1-2 ganger i året.

Du finner dem på:
borrefylkingen.net  og  www.facebook.com/Borrefylkingen

 

Borre Vikinglag

Borre Vikinglag er et av Norges eldste og største vikinglag. Vi er engasjerte i, og formidlere av, hverdagsliv og håndverk i yngre jernalder og vikingtid.

Hvert andre år arrangerer vi Borrekaupangen, på Prestegårdsstranda i Horten kommune. Dette er lagets viktigste formidlingsarena.

Du finner oss på:
www.borrevikinglag.com  og  www.facebook.com/groups/51414806088

 

Oseberg Båtlag

Er du opptatt av gammelt håndverk, glad i livet på sjøen uten forstyrrende motorlyd og ikke redd for å slite litt? Da er Oseberg Båtlag stedet for deg. Som medlem i Oseberg båtlag vil du delta AKTIVT i arbeidet med vedlikehold og bemanning av verdens vakreste vikingskip. Velkommen til å bli med i et sosialt felleskap med opplevelser utenom det vanlige.

sagaoseberg.no

 

Farmann Båtlag

Farmann Båtlag er nystartet og har som hovedoppgave å utdanne mannskap til og drifte Klåstad-kopien Saga Farmann. Bli med helt fra starten og lær alt om vikingskip, råseiling og kanskje blir du til slutt med på den store reisen Europa rundt.

sagafarmann.no

 

Oseberg Tekstilgruppe

Oseberg Tekstilgruppe er en positiv gjeng som liker håndarbeid. Vi lærer gamle håndarbeidsteknikker fra vikingtiden med hovedvekt på Osebergfunnet, og formidler dette videre til andre.

osebergtekstilgruppe.no

 

Stiftelsen Oseberg Vikingarv

Stiftelsen Oseberg vikingarv skal etablere og drifte et internasjonalt anerkjent Senter for Kompetanse, Forskning og Formidling omkring Vestfolds unike Vikingarv. Fram til nå har vi bygget en arkeologisk replika av Osebergskipet og Klåstadskipet samt «den tredje Gokstadbåten». I 2019 starter vi på byggingen av en replika av Gokstadskipet.

osebergvikingarv.no