Hopp til hovedinnhold

Grønne vikinger: Bærenett

  • En jente ukledd som viking sitter på en stol
    1/1
    Bli med og lag bærenett. Foto: Torstein Gamst.

Lei av plastposer? Bli med på vikingverksted og lær å lage jernalder inspirerte bærenett

Torsdag 6. april er det tid for månedens Grønne Vikinger kurs, og temaet denne gangen er bærenett laget i hyssing. I vikingtiden var reip og tau laget av sel og hvalross skinn et must på skipene, og man har til alle tider, før plasten tok over, laget tau, hyssing og snører av plantematerialer som lindebast, hamp, lin og brennesle. Som man så kunne binde alle slags fiskegarn, bærenett og vesker av.

Vi bruker ferdig laget tjukt hampegarn og lager bærenett ved å kombinere løkker og tvinninger. Det blir et solid og praktisk nett. Det var vanlig å bruke lindebast til dette og da tvinnet man hyssingen fortløpende mens man laget nettet, men vi jukser litt og bruker lengder av hampehyssingen som vi skjøter på etter hvert som vi trenger mer hyssing å jobbe med.

Denne gangen blir det ikke gjenbruk, men vi synes allikevel det blir ganske bærekraftig, for dette nettet kan du bruke i årevis og du kan prøve deg fram på materialer du har hjemme og lage flere nett senere. Stoffstrimler burde fungere utmerket.

Vi sørger for alt som trengs. Det er ikke sikkert at du blir helt ferdig, men du får med det som trengs for å fortsette hjemme.

Praktisk informasjon

  • Varighet: 2 timer
  • Pris: Inkludert i inngangsbillett
  • Antall kursdeltagere: Maks 20 stk (Påmelding skjer via Ticketco - se link under)
  • Utstyr: Midgard vikingsenter står for materialet.
  • Sted: Konferansesalen på Midgard vikingsenter.

​Opplegget passer for alle som er interessert i å lære mer om håndverk, vikingtid og/eller bærekraft. Det kreves ingen forhåndskunnskap for å være med.

Kjøp billetter her:

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1