Hopp til hovedinnhold

Grønne vikinger: Påskepynt

Lyst på litt annerledes påskepynt? Kanskje du har litt hyssing og noe gult og grønt garn liggende? Ta det med så kan det bli til små kurver, reir til påskekyllinger eller små pyntesoler til å henge opp.

  • 1/1
    Bli med på Grønne Vikinger kurs - vi lager påskepynt. Foto: Vestfoldmuseene

Lyst på litt annerledes påskepynt?

Påska er rett rundt hjørnet og på denne månedens Grønne Vikinger Verksted binder vi påskepynt av blåbærlyng. Lyngen ble høstet for et par uker siden og har fått ligge fuktig sånn at bladene har begynt å springe ut. Du kan velge om du vil lage en liten kurv eller et reir til påskekyllinger eller kanskje du vil lage noen enkle små grønne pyntesoler til å henge opp, teknikken er den samme.

Påskepynten vi skal lage er kanskje ikke så veldig historisk akkurat, men måten vi skal lage dem på er det og er kjent som tegerbinding, halm eller løbbinding og kan utføres med mange slags materialer. Vi bruker blåbærlyng, grov nål og hyssing eller garn til å sy lyngen sammen med. Tynn kobber eller ståltråd kan også brukes. Har du noe liggende du tenker kan brukes så ta det med, og blir du ikke ferdig kan du fortsette hjemme.

Opplegget passer for alle som er interessert i å lære mer om håndverk, vikingtid og/eller bærekraft. Det kreves ingen forhåndskunnskap for å være med og vi har det du trenger av utstyr og materiale.

Praktisk info:

Varighet: 2 timer

Pris: Inkludert i inngangsbillett (gratis for medlemmer av venneforeningen opptil et vist antall)

Antall kursdeltagere: maks 12 stykk 

Vi oppfordrer til at man kjøper billetter på forhånd via ticketco (se link under) ettersom det er begrenset med plasser. Det er også mulig å dukke opp men da det kan ikke garanteres ledig plass.

Opplegget passer for alle som er interessert i å lære mer om håndverk, vikingtid og/eller bærekraft. Det kreves ingen forhåndskunnskap for å være med.

Kjøp billetter her

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1