Bildet viser tre barn som hopper over trestokker.

Mini-Midgard: Barn og unge i fokus

Under årets Midgard vikingfestival 6. og 7. juli introduserer vi noe helt nytt; Mini-Midgard.

Midgard vikingsenter er opptatt av å ivareta både liten og stor. Derfor har vi i år valgt å lage en minifestival inni Midgard vikingfestival.

Husfrua har selvsagt ikke glemt de yngste, og derfor kan vi stolt presentere Mini-Midgard. Et eget område dedikert til de yngste festivalgåerne, for barn og unge opptil 17 år.

Aktivitetskort

Her kan deltagerne få bryne seg på smiing av minisverd, lage smykker av metalltråd, slindre vennskapsbånd og hjernetrim – for å nevne noe.

Dette er et aktivitetstilbud rettet spesielt mot barn og unge, som følger festivalens åpningstider. Man får utdelt et aktivitetskort ved kjøp av barnebillett (som er inkludert i prisen), og dette må man ta godt vare på.

Aktivitetskortet gir deg muligheten til å lage fire ulike vikingsuvenirer, og de er selvsagt dine til odel og eie. I tillegg har vi seks andre aktiviteter som du kan få teste ut så mange ganger du vil.

For å toppe det hele byr vi på figurteater med vikingtema.

Tre områder for barn og unge

Alle aktivitetene er vikinginspirerte, og flere av dem er aktiviteter vi vet vikingene faktisk bedrev. Barna får også muligheten til å ikle seg ekte vikingklær og bli tatt bilder av.

Det blir også en egen vikingquiz, der premien er en helt spesiell gjenstand fra vikingtiden.

I alt har vi gjort i stand tre områder som er forbeholdt barn og unge.

Foreldre og foresatte er selvsagt også velkomne til å delta i aktivitetene, men skulle det friste mer med en liten pust i bakken har vi satt opp egne foreldrebenker rundt Mini-Midgard.

Billetter til Midgard vikingfestival kan kjøpes på Midgard vikingsenter alle dager mellom klokken 11 og 16 (også under festivalen), eller i døren under festivalen.

Vikingtiden er her!

Les mer om festivalen
Midgard vikingfestival
Bildet viser to unge gutter som graver i sand mens en mann ser på.