Hopp til hovedinnhold

Om Midgard vikingsenter

Midgard vikingsenter er Vestfolds senter for vikingtid og jobber aktivt med levende formidling, både til individer og grupper.

  • 1/1
    Foto: Caroline Smith.

Vikingtiden er her!

På Midgard vikingsenter vektlegger vi opplevelsesbasert læring for å formidle kunnskap om vikingtiden. Her skal man ikke bare kunne lese og se, men også prøve ut det man lærer om. Vi ønsker å bringe vikingtiden til live for våre besøkende!

Senteret åpnet i 2000, og Gildehallen stod ferdig i 2013 etter at spor av mulige haller ble funnet på området i 2007.

Borrehaugene

Senteret er bygget med god utsikt over de majestetiske Borrehaugene som er nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra merovinger- og vikingtiden. Gravhaugene i Borreparken ble blant annet nevnt av Snorre Sturlason som hevdet at konger lå begravet her!

Gildehallen

Gildehallen er en unik rekonstruksjon av en kongelig hallbygning fra vikingtiden. Her på Borre har høvdinger og stormenn levd, her ligger de begravet – og her hviler de fortsatt… Midgard vikingsenter har kunnskapsrike og engasjerte guider og formidlere, som gjør besøk i utstillingene, Borreparken og Gildehallen til et spennende tilbakeblikk på historien.

Fantastisk vikingtidshistorie

Blant de mest kjente funnene fra vikingtid er Osbergskipet fra Tønsberg, Gokstadskipet fra Sandefjord og Borrehaugene utenfor Horten. Under vikingtid har Vestfold vært et område der dronninger, høvdinger og stormenn har bygget storgårder, etablert handelsplasser og gravlagt sine døde med pomp og prakt.

Oseberg vikingarv

Vi har et samarbeid med Oseberg vikingarv. Her kan du lese mer om dette og deres tilbud.

  • Logo Follow the Vikings

Midgard vikingsenter er stolt medlem av:

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1