FAQ Gildehallen

Ofte stilte spørsmål om Gildehallen og arrangementer som avholdes der.

Et gilde varer ca. 3,5 timer.

Arrangementer i Gildehallen kan vare frem til kl. 23. Ønsker man å holde arrangement utover dette er det mulig å leie lokaler oppe ved senteret (kafeen eller konferansesalen).

Vi selger øl, vin og mjød til festlige lag, gilder og andre arrangementer. Vi tilbyr også en rekke alkoholfrie alternativer.

Det er dessverre ikke lov å ta med egen mat og drikke inn i Midgards lokaler. Dette gjelder både Midgard vikingsenter og Gildehallen.

Mat kan bestilles gjennom Midgard vikingsenter ved booking av gilde og festlig lag i Gildehallen, og lunsj og konferanser på senteret.

Det er tillatt å ta med én kake til bursdagsfeiring. Øvrige kaker og/eller desserter må bestilles gjennom Midgard vikingsenter.

Ja, etter avtale med Midgard vikingsenter.

Man kan enten betale direkte i resepsjonen på senteret, eller få tilsendt faktura i etterkant av arrangementet.

Det er ikke opplegg for prosjektor i Gildehallen. Ønskes bruk av prosjektor og lerret til et arrangement, har vi disse fasilitetene tilgjengelig i vår konferansesal.

På våre gilder ønsker vi våre gjester velkommen tilbake til vikingtiden. Derfor er ikke kaffe i utgangspunktet en del av historiske måltidet som tilbys i Gildehallen.

Av alkohol kan vi tilby forskjellige typer øl, vin, og mjød. Vi tilbyr også noen alkoholfrie alternativer.

Man kan velge mellom fri bar, betalende bar, eller et gitt antall bonger til gjestene.

Man kan betale med både kort eller Vipps i baren i Gildehallen.

Det er mulig å melde frafall helt frem til den gitte fristen som står oppført i leieavtalen som inngås med Midgard vikingsenter ved bestilling.

Avbestillingsfristene avhenger av størrelsen på opprinnelig kontraktert antall deltakere.

Reduksjon av antall deltagere 1-10 deltagere 11-50 deltagere 51+ deltagere
100%

(full kansellering av opplegg)

14 dager 30 dager 30 dager
50% 7 dager 14 dager 21 dager
25% 3 dager 7 dager 14 dager
10%   3 dager 7 dager
5%     3 dager

Dersom fristene ikke overholdes vil Midgard vikingsenter ha rett til kompensasjon tilsvarende full pris per frafalt person.

Ved manglende oppmøte, forsinket ankomst eller tidlig avreise vil Midgard vikingsenter ha rett til kompensasjon tilsvarende full pris på det bekreftede arrangement.

All avbestilling og reduksjon må skje skriftlig.

Ja, det er livemusikk blandet med bakgrunnsmusikk under gildene.

Ja, det er mulig etter avtale med Midgard vikingsenter.

Ja! Det er mulig å gjennomføre alle typer fester og viktige anledninger i Gildehallen.

Ja, det er mulig å leie Gildehallen til andre typer arrangement etter avtale med Midgard vikingsenter.

Ja, etter avtale med Midgard vikingsenter.

Ja, vi tilbyr gjestenett.

Send e-post til midgardvikingsenter@vestfoldmuseene.no eller ring oss på telefon 33 07 18 50 mellom kl. 9-15 på hverdager.

Alle kan i utgangspunktet leie Gildehallen, men vi tar oss forbehold om å avvise grupper som ønsker å bruke hallen til å fremme politiske og religiøse raseideologier eller andre prinsipper som strider mot Midgards verdier.

Ja, vi tilbyr både vikingaktiviteter utendørs og omvisninger i utstillingen eller Borreparken før gildet. Vikingaktivitetene fungerer meget godt som teambuidling, og man kan deles opp i flere lag og konkurrere mot hverandre.

Vi serverer en vikingbuffet med matretter inspirert av vikingenes råvarer. Det inkluderer blant annet svinekjøtt, lammekjøtt, kylling, fisk, flere varianter av grønnsaker og bygg. NB! Ingen poteter. Se her for meny.

Ja, vi tilrettelegger menyene på best mulig måte for alle behov. Alle allergier må meldes inn på forhånd. 

Det varierer med årstidene, men vi anbefaler alltid godt skotøy, og klær som egner seg for evt. utendørsaktiviteter. I vinterhalvåret anbefaler vi varme klær, lag-på-lag er det aller beste, slik at man kan ta av og på seg etter behov. Vi fyrer på ildstedet midt i hallen, så noe bållukt i klærne må påregnes.

Det varer ca.  1,5 timer

Et festlig lag er et tilbud som passer grupper som ønsker mat og litt formidling om vikingtiden. Det er kortere enn et gilde, har en litt annerledes meny, og inkluderer ikke underholdning og musikk. Et gilde er en fullspekket festkveld med middagsbuffet, underholdning og musikk, og der husfrua på gården og skalden hennes underholder gjestene med skrøner og historier hele kvelden.

Oppmøte skjer alltid ved Midgard vikingsenter.

Det er to parkeringsplasser for biler med godkjent parkeringstillatelse for funksjonshemmede ved Gildehallen. All annen parkering må skje ved parkeringsplassen utenfor Midgard vikingsenter. Ingen gebyrer. Av- og påstiging ved Gildehallen er tillatt. Dette gjelder også bus.

Hovedkilden til varme og lys i Gildehallen er et stort bål i midten av rommet. Dette vil genere noe røyk, spesielt om vinteren. Litt bållukt i klærne må medregnes.

Det er lov å røyke på utsiden av Gildehallen ved designerte områder.