Bildet viser et tre og gress i forkant og Gildehallen i bakgrunn.

Vikingane skal spilles inn på Midgard

Når sesong tre av seersuksessen «Vikingane» skal spilles inn høsten 2019, vil store deler av innspillingen foregå i og rundt Gildehallen på Borre.

«Vikingane», eller «Norsemen» som den heter for det internasjonale publikum, var i 2018 den fjerde mest sette serien på amerikanske Netflix. I mars ble det klart at det blir en sesong tre, og nå er det bestemt at serien skal spilles inn på et nytt sted.

De to første sesongene ble spilt inn på Bukkøy og Avaldsnes, men nå flyttes produksjonen til Østlandet og Vestfold. Midgard vikingsenter på Borre blir lokasjon for den tredje sesongen i den populære humorserien.

Kommer til «dekket bord»

Midgard vikingsenter fikk nylig mye oppmerksomhet i nasjonale og internasjonale medier, da det ble oppdaget ytterligere et vikingskip blant Borrehaugene ved hjelp av georadar. I tillegg til gravhaugene i Borreparken har Midgard vikingsenter en egen gildehall, som er basert på funn av storhaller i området.

Skaperne, regissørene og manusforfatterne Jon Ivar Helgaker og Anders Tangen kommer med andre ord til «dekket bord» når de starter produksjonen i Vestfold høsten 2019. Produksjonsselskapet bak er Viafilm og serien er et samarbeid med NRK og Netflix Original.

– Vi setter stor pris på politikernes engasjement og vilje til å sette både vikingfylket Vestfold og Midgard vikingsenter på kartet. Vi følger spent med og krysser fingrene for at det store samarbeidet med innspillingen av Vikingane sesong 3 blir en realitet, også med politikernes støtte, sier Maren Wegge, markedskonsulent ved Midgard vikingsenter.

Dette er et stort samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Horten kommune, Viafilm og Midgard vikingsenter.

Datoer for innspilling er foreløpig ikke offentliggjort.