Bildet viser mennesker kledd ut som vikinger som stormer mot kamera.

Vikingfestival 2013 – et blikk tilbake

Våren er på vei og sommeren er et skritt nærmere. Det betyr at Midgard vikingfestival også begynner å nærme seg. Med dette i tankene vil vi dele våre gode minner fra vikingfestivalen som ble avholdt 2013, da Gildehallen ble introdusert til publikum for første gang!

6.–7. juli 2013 holdt Midgard sin første Vikingfestival, i samarbeid med Borrefylkingen. Over to dager flokket rundt 3.600 vikinger og nysgjerrige besøkende seg rundt Gildehallen som ble åpnet for publikum for første gang.

Gjenskapte «Slaget ved Borre»

Temaet var 1200-årsjubileet for «Slaget på Borre» fra 813, da det er nedtegnet i Frankiske annaler at to danske konger, Harald og Reginfred, dro til Vestfold for å slå ned et opprør. Man vet ikke så mye mer enn det, så det var med stor spenning vi nå endelig skulle få vite hvordan slaget endte – klarte nordmennene å fri seg fra danskenes jerngrep?

Slaget ble gjenskapt av 90 vikingkrigere fra hele Skandinavia, og ble satt opp begge dagene. Vår eksperimentelle arkeologi var en suksess, og det var med glede vi så nordmennene gå seirende fra slaget begge dagene! Vi har dermed skrevet historie, og konkludert med at danskene ikke holdt mål i sin invasjon av Vestfold i 813.

Til stor glede for publikum

I tillegg til krigere hadde dyktige håndverkere fra nær og fjern funnet veien til Borre, og kunne vise frem sine håndverkskunster til glede for publikum, og et vikingband turnerte også rundt på området. Mye flotte varer var å få kjøpt, i tillegg til god vikingmat inne i Gildehallen.

Vi på Midgard gledet oss stort over endelig å kunne slippe publikum inn i hallen. Det så også ut til at de besøkende trivdes, der de nøt mat og drikke, ble vist rundt i bygget og hørte på minikonserter med Arne Petter Ødelund, en av de få i Norge som behersker det eldgamle instrumentet bukkehorn, i tillegg til lur. Det var også vikingaktiviteter for store og små på lekeplassen ved Midgard. Der kunne man også få kjøpt mer moderne mat, is, kaffe og brus, og nyte den vakre utsikten til Borreparken i det fine været.

Fremover og oppover

Med gode minner og litt nostalgia gleder vi oss til vår neste vikingfestival som avholdes 6.-7- Juli i år. Siden 2013 har vi bare vokst og med økt antall vikingstands og varer ser vi frem til å arrangere en knall festival for alle våre besøkende, både de som kommer lokalt og de som reiser internasjonalt. Hjertelig velkommen alle sammen!

Bildegalleri