Hopp til hovedinnhold

Vikingsommer!

Velkommen til vikingsommer hver ukedag 8. juli - 2. august. Hver uke har vi forskjellige temaer og aktiviteter fra kl. 11.00-16.00.

Program

Hver dag i perioden, og i ukedagene:

Vi har bueskyting og andre aktiviteter hver dag

Kl. 12.00 kan man mate hønene 

kl. 13:00 kan man være med på en omvisning inne i Gildehallen.

Ikke glem å også ta turen innom senteret og se på våre utstillinger! 

Er det en deilig, varm sommerdag kan man jo vurdere å kombinere besøket med en strandtur til Prestegårdsstranda på nedsiden av Borreparken. Is og brus selges i Gildehallen og lunsj kan kjøpes i kafeen. Ellers er det også mulig å spise medbrakt mat på våre sitteplasser ute. 

Velkommen in i vikingtiden!

Uke 1: 8. - 11. juli - Farger og plantefarging

Vikingene var svært glad i farger! 

Farger ble, blant annet, brukt til å vise hvor rik og mektig man var. Dermed kan man regne med at Borre var et fargerikt sted i vikingtiden. 

Første uken av vikingsommer i år har derfor fokus på farger og plantefarging. Velkommen til Gildehallen og prøv å farg ditt eget garn!

Uke 2: 15. - 19. juli - Smaksreise

Gulrøtter og poteter er vanlig kosthold for mange familier i Norge i dag, men i vikingtiden fantes ikke disse plantene i Norge. 

Hva spiste man egentlig i vikingtiden? Bli med på en smaksreise tilbake i tiden ved Gildehallen under vår 2. vikingsommer uke!

Uke 3: 22. - 26. juli - Smiing

Smia var en viktig del av vikingtidsgården. Hele vikingsommer uke 3 er smeden på plass i smia på Midgard for å hjelpe store og små med å smi egne mini vikingsverd!

Uke 4: 29. juli - 2. august - Vi lager vår egen pil

Siste uke av vikingsommer setter vi fokus på buen og jakt. Tunsberg historiske bueskytter slår seg ned hos oss hele uken og lærer bort buens kunster og viser hvordan man kan lage sin egen pil!

  • 1/1
    Foto: Jonas Gusland.
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1