Bildet viser menn og kvinner iført vikingklær som drar i et tau.

Vikingspirer fra fjern og nær

Nok en høst med DKS er gjennomført på Midgard vikingsenter, og vi ser tilbake på en strålende tid med flott norsk ungdom.

Det har vært en travel høst på Midgard vikingsenter, med innspilling av Vikingane sesong 3. Likevel har vi gjennomført opplegg for Den kulturelle skolesekken etter beste evne.

Elever på tokt til Borre

I langskip fra fjern og nær i Vestfold dro 1.700 små vikinger på tokt for å oppleve en dag i vikingtiden. På Midgard vikingsenter har de fått møte dyktige vikinger, gamle håndverk og spennende historier. De har smidd minivikingsverd og flettet armbånd. I teltet har de møtt høvding Harald og høvdingfrua Kristine som er blitt enke. Høvdingen har vært på frierføtter for å få kloa i gildehallen hennes, men hun måtte overtales med smiger og kloke ord. Elevene var krigere som ga dem gode råd underveis.

Men elevene fikk også lære hvordan arkeologer arbeider og hvordan kunnskapen om vikingene oppstår. De fikk sile ekte funnjord fra en utgraving i Tønsberg-området. Spennende var det å finne rester av menneskers liv helt tilbake til steinalderen!

Tusenvis av sjetteklassinger

Hvert år gir Midgard vikingsenter 3.000 sjetteklassinger gleden av å oppleve vikinghistoien i Vestfold på en praktisk og spennende måte. Våre formidlere har jobbet ekstra hardt i år for å levere et godt opplegg, til tross for noen hinder her og der i forbindelse med innspilling av en stor TV-serie.

Tilbakemeldingene fra både elever og lærere har vært formidabel, noe som gjør det ekstra moro å jobbe på Midgard vikingsenter. Nå pakker vi sammen årets opplegg, men har allerede begynt å glede oss til neste år.

Bildet viser menn og kvinner iført vikingklær foran en murvegg.
HARDTARBEIDENDE: Formidlerne har jobbet iherdig for å gjennomføre et godt DKS-opplegg. FOTO: Hanne Bergby Olsen
Bildet viser skoleelever som følger med på en kvinne i vikingklær.
LÆRERIKT: Anna Arnestad forteller elevene om vikingtiden. FOTO: Anne Jæger