Hopp til hovedinnhold

NRK Super på besøk

18. september ankret Christian Radich opp utenfor Åsgårdstrand. Med seg om bord hadde de 14 barn og ungdom og et TV-team fra NRK Super.

  • 1/1

Dette skal bli en dokumentarserie som kommer på NRK Super i januar 2023 i forbindelse med NRK Supers Temadager. Programleder er Salamatu Kamara, kjent som Sally, fra Supernytt.

Temadager er noe NRK Super har årlig for å rette oppmerksomhet på temaer NRK Super mener det bør settes større søkelys på.
Tidligere år har de hatt temaer som Skilsmisse, Rus, Vold, Psykisk Helse, Seksuelle overgrep, Religion og nå sist Rasisme.

Neste års temadager skal da dreie seg om barn med funksjonsnedsettelser, og selve Temadagene blir uke 4 i 2023.
Innsiktsarbeid viser at barn med funksjonsnedsettelser opplever tidlig å bli tilsidesatt av samfunnet, ikke føle tilhørighet og ikke bli satt noen forventninger til.

Dette ønsker NRK Super å gjøre noe med, ved å vise at alle barn, uansett, trenger å bli sett, hørt og tatt med for å kunne vokse. Sally, kjent programleder fra Supernytt, skal med sitt spesialmannskap mønstre om bord den store skuten Christian Radich i 5 dager. Dette skal bli en dokumentarserie hvor vi følger en gjeng som skal bli utfordret, møte motgang og medgang uansett deres bakgrunn og forutsetninger. De skal ha med et mangfold av barn, både med og uten funksjonsnedsettelser. Ved å vise at vi alle har våre styrker og svakheter, hvis vi alle viser hverandre omsorg og tilhørighet, så blir det et bedre samfunn for alle.

Skipet reiste fra Oslo fredag 16. september og ankret opp utenfor Åsgårdstrand søndag 18. september.
I Åsgårdstrand fikk ungdommen en innføring om Munch og omvisning i Munchs hus. Ferden gikk så videre til Rådhuset for en digital opplevelse av Munch. Etter å ha blitt inspirert fikk de selv lov til å utfolde seg litt kunstnerisk under veiledning av kunstneren Thomas Nesland Olsen.

Premiere på dokumentarserien blir 23.januar 2023.

Alle barn, uansett, trenger å bli sett, hørt og tatt med for å kunne vokse.

Tonje Langseth, prosjektleder, NRK Super
  • 1/4
  • 2/4
  • 3/4
  • 4/4

Foto: Georg Aamodt.

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1