Fadumburet
Hyperion
Slottsfjellsmuseet

To av Slottsfjellsmuseets bygninger på Tallak er en del av et større prosjekt i Europa kalt Hyperion. Det er Fadumburet og Heierstadloftet som blir satt under lupen. Her skal alle detaljer om fuktighet og temperatur følges nøye opp. Det blir gjort forskning som forhåpentligvis gir oss strategier på hvordan vi fortsatt kan beholde disse flotte, spesielle byggene for all framtid. Klima forandrer seg og vi må ta grep.

Heierstadloftet juni 2019
Nytt tak på Heierstadloftet
Slottsfjellsmuseet

Her kommer en visuell beskrivelse av prosessen rundt legging av nytt torvtak på Heierstadloftet, sommeren 2019.

Bildet viser en tegning over Slottsfjellet som gammel middelalderpark.
Slottsfjellplanen
Slottsfjellsmuseet

På Slottsfjellet i Tønsberg ligger ruinene etter borganlegget Tunsberghus. Det gamle borganlegget skal bli en middelalderpark til glede for folk i og utenfor Tønsberg.

Bildet viser en mann som jobber med treverket.

Byggingen av Klåstadskip-kopien er i full gang, og det er viktig å være så tro mot originalen som mulig.

Bildet viser middelalderdokumentet Sættargjerden.
Historien om Sættargjerden
Slottsfjellsmuseet

I anledning 1814-utstillingen «Power to the people», stilte Slottsfjellsmuseet ut middelalderdokumentet Sættargjerden.

Bildet viser et forseggjort speil.
Vestfoldminne
Slottsfjellsmuseet

Vestfoldminne 2009/2010/2011 har stoff fra hele Vestfold og er utgitt av Vestfold Historielag. Vestfoldminne kan kjøpes på Slottsfjellsmuseet.