Hopp til hovedinnhold

Kilder til Tunsberghus

Her vil vi samle alt tilgjengelig materiale som berører utgravninger og undersøkelser på Tunsberghus. Dette innebærer fotografier og kart. Også hovedoppgaver, masteroppgaver og andre kilder er tilgjengeliggjort.

Om innholdet

Materialet er rettet mot forskere som vil orientere seg og finne informasjon om Tunsberghus, men også alle andre interesserte.

NB. Nettsidene er under ombygging, men her vil det være en API-overgang direkte til Riksantikvarens arkiv. 

Mappene på FotoWeb vil også bli oppdatert fortløpende etter som ny informasjon kommer til.

NIKUs georefererte kart og tegninger

I denne mappen finnes kart som er utført av Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). Kartene viser når og hvor på Tunsberghus det er utført undersøkelser, slik at man får en visuell oversikt over undersøkte/ikke undersøkte områder. Tegninger etter Gerhard Fischer.

NIKUS oppdragsrapporter

NIKUs oppdragsrapporter inneholder beskrivelse av arkeologiske undersøkelser og overvåking av Tunsberghus – utført av NIKU.

Tegninger etter Gerhard Fischer

På 1920- og 30-tallet gjorde arkitekten Gerhard Fischer omfattende utgravninger på Slottsfjellet. Hans hovedprosjekt var å avdekke og følge ruinene og slik få en oversikt over borgens omfang og arkitektoniske trekk. I denne mappen finnes detaljerte tegninger fra hans utgravninger, fortrinnsvis av bygningsruinene.

Publikasjoner

En gjennomgang samt informasjon om publikasjoner vedrørende Tunsberghus.

Riksantikvarens digitale arkiv

NB. Nettsidene er under ombygging, men her vil det være en API-overgang direkte til Riksantikvarens arkiv. 

Bildet viser en smilende kvinne kledd i sort. Hun står og holder en stor bok som er åpen. På bildet står det Tidsfordriv - en podkast fra Vestfoldmuseene
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1