Hopp til hovedinnhold

Releasekonsert: Tallak Folk Fringe

  • 1/1
    Tallak Folk Fringe v/Tone Krohn og Johannes Eick.

Albumslipp og ny konsert!

Krohn-Eick slipper sitt nye album KVELDSLOKK høsten 23. 

Duoen består av folkekunstneren Tone Krohn og jazz-bassisten Johannes Eick

De inviterer til en vakker og unik konsertopplevelse. Publikum tas med på en tonereise som begynner i Vestfolds rike kulturarv. Duoen dykker inn i arven etter lokale folketone-utøvere og løfter tradisjon fra bortgjemte kroker og arkiver til levende og god musikk. 

Johannes’ improvisasjoner og Tones kveding/vokal krydres med folkelige harper og forsiktig bruk av elektronika. Huldrelokker, skjemtevers og skjeve taktarter formidles med glimt i øyet og musikalsk overskudd. 

KVELDSLOKK kan turnere på klubb-scener, i kirkerom og på større konsertarenaer. 


Tone Krohn

Tone Krohn har markert seg som moderne folkekunstner og komponist. Hun er sanger og bruker folkelige harper som kravik-lyre og kantele i sin opptreden. Hennes musikk er to ganger Grammy-nominert, og hun har samarbeidet med internasjonale artister som Trio Mediaeval, Catriona Macdonald, Kvarts , Det Norske Jentekor, Iver Kleive og Henning Sommerro. 

2022 fikk hun Vestfold og Telemarks kunstner-stipend. 

Krohn har også mottatt Prøysenprisen og Sandefjords kulturpris for sitt innsamlingsarbeide av vokal tradert musikk fra Vestfold. 


Johannes Eick

Johannes Eick er en innovativ og ettertraktet jazzmusiker som maner fram øyeblikkets magi gjennom mesterlig improvisasjon. 

Johannes spiller 6 strengs kontrabass. Han søker nye, spennende lydbilder i samarbeid med musikere fra musikksjangre som impro, moderne, jazz, folkemusikk og ny musikk. Eick har også spilt inn flere kritikerroste album. 

Kontaktinfo:

tone@tonekrohn.no / 412 02 769 / www.tonekrohn.no 

Vennlig hilsen Duo Krohn & Eick