Tidenes største vikingopplevelse!

I fire helger fra 23. juli til 14. august vil Vestfoldmuseene og Stiftelsen Oseberg Vikingarv gi deg og familien vikingopplevelser av mange slag. Da kan du se på, gå om bord og kanskje ta en tur med vikingskipene som ligger i Sandefjord og Tønsberg.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Opplev en levende vikingtid, med smak, lukter og opplevelser!

På brygga i Tønsberg finner du «Saga Oseberg», en arkeologisk replika av Osebergskipet og side om side kan du være så heldig å finne «Saga Farmann». «Saga Farmann» er en arkeologisk tolkning av Klåstadskipet, Norges fjerde vikingskip. Det originale Klåstadskipet er utstilt på Slottsfjellsmuseet, en kort gåtur fra brygga. Dette er det eneste vikingskipet i Norge som du kan se på museum de neste årene. På vei til museet kan du gå over Slottsfjellet og se på restene av Nordens største borganlegg fra middelalderen, Tunsberghus.

På Vikingodden i Tønsberg og ved hvalfangstmonumentet i Sandefjord pågår byggingen av en arkeologisk replika av Gokstadskipet, «Saga Gokstad». Her kan du være med på byggingen av skipet, med de samme redskapene som vikingene brukte.

Vikingtiden

Vikingtiden er i vinden som aldri før. Den rike kulturarven fra denne spennende perioden imponerer og skaper undring også i dag. Raske og smidige skip gjorde det mulig å drive både med handel og plyndring over store deler av Europa. Noe av det mest imponerende er kunsthåndverket, med intrikate mønstre som preget både smykker, våpen og ikke minst skipene. Magiske fortellinger om helter, reiser og mytologi bidrar til å gi oss et blikk inn i denne verdenen.  Noen av de rikeste funnene fra vikingtiden er funnet i Vestfold, mest kjent er de verdensberømte skipene fra Oseberg og Gokstad.

Midgard vikingsenter

Vikingene er ikke bare kjent for sine praktfulle og raske skip, men også for sine store og flotte gildehaller. På Midgard vikingsenter rett ved de mektige Borrehaugene finner du Gildehallen. Dette er en bygning inspirert av funnene av hallbygningene Borre som gjør det mulig for publikum å oppleve hvordan en slik hall kan ha sett ut.  Mange gjenkjenner kanskje stedet fra serien Vikingane/Norsemen. Her kan du også være viking for en dag og forlyste deg med vikingenes fantastiske kreativitet.

Mer informasjon og program for helgene kommer!

  • 1/1