Her finner du nylige og eldre nyheter fra Thor Heyerdahl Instituttet.

The Thor Heyerdahl Competition var en årlig konkurranse som inngikk som en del av programmet til The Thor Heyerdahl International Day.

Vakker sang, dyktige foredragsholdere og engasjerte ungdommer sørget for at International Day 2019 ble et spennende og vellykket arrangement.

The Thor Heyerdahl International Day er en konferanse med fokus på et globalt tema og forskningsformidling.

På tide å hylle havet! Med prisutdeling, sang og vakre filmklipp. På tide å ta det på alvor. Med forskning, fortellinger og handling.

I sammenheng med vennskapsby-avtalen som ble inngått for noen måneder siden mellom kommunene Andora og Larvik, besøkte instituttet og flere politikere fra Larvik Andora i Liguria 30. mai – 3. juni.

I samarbeid med IIC, presenterer The Thor Heyerdahl Institute en kveld med vinnerne av operakonkurransen T.O.S.C.A 2017.

The Thor Heyerdahl Institute inviterer til foredrag i Thor Heyerdahls barndomshjem – Foredrag med filosof, forsker og medlem av Den Norske Nobelkomiteen, Henrik Syse.

10. april opplevde vi en fantastisk konsert med av vinnerne av opera konkurransen T.O.S.C.A. 2018.

Vinnerne av den italienske opera konkurransen T.O.S.C.A ga oss en magisk opplevelse i en full kirke ledsaget av det lokale Larvikkoret Tjølling Sangforening.

I samarbeid med den tsjekkiske ambassaden, var vi så heldige å få besøk av ingeniøren og arkeologen Pavel Pavel.

«Thor Heyerdahl and his legacy on the Czech Republic» – A lecture by expedition member to the Easer Island and the man who made the statues walk: Pavel Pavel.

The Thor Heyerdahl Institute presenterer Thor Heyerdahl concert

Kunnskap, penger og politikk fra Thor Heyerdahl til i dag. Foredrag med Statsviter og professor Benedicte Bull UiO, Senter for miljø og utvikling

Den offisielle åpningen av Thor Heyerdahls barndomshjem i Steingata 7, fant sted i oktober 2011 kl. 11.30.

I 2014 er det 100 år siden Thor Heyerdahl ble født i Larvik. Hans liv, forskning, ekspedisjoner og ikke minst hans glødende engasjement for miljøvern og fredlig sameksistens har gjort Thor Heyerdahl til en av de mest berømte og anerkjente nordmenn gjennom tidene.

The Thor Heyerdahl International Day 2013 vil bli finne sted i Bergen 21-23 oktober.

Instituttet arrangerte for første gang i historien årlig konferanse, The Thor Heyerdahl International Day, med et utenlandsk universitet.

Bli med mandag 27. juni! The Thor Heyerdahl Institute har i samarbeid med Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB) gleden av å invitere deg til foredrag på UMB, Ås.

Sett av 27. oktober! I år arrangeres The Thor Heyerdahl International Day i samarbeid med NTNU Trondheim. Tema i år er «Kampen for miljøet».

TEMA: Kampen for miljøet

TEMA: The Inuit of Circumpolar Region in a challenging world
– Inuit of Canada
– Inuit of the International Flora

TEMA: The Polar regions and their impact on global ecology: the possibilities and the dangers

TEMA: Is mankind still moving forwards?

The Thor Heyerdahl International Day 2016 vil finne sted 26. oktober i år! Stedet blir Gamle Logen i Oslo fra kl. 11.30-15.30.

På FN-dagen, onsdag 24. oktober arrangerte instituttet Thor Heyerdahl International Day 2018 i Kon-Tiki-museet på Bygdøy i Oslo. Årets tema var Klima og Miljø

Se foredragene fra The Thor Heyerdahl International Day 2017, der temaet i år var Kulturarv og Identitet.

Årets tema er en verden i forandring – Internasjonal Dialog. Send inn ditt bidrag innen 1. mars 2016, og vær med i konkurransen om et stipend på 50 000 kroner.

Årets konkurranse hadde kulturarv og identitet som tema, og det ble en hard konkurranse blant mange gode bidrag.

Årets tema er «Klima og miljø». Send inn ditt bidrag og vær med i konkurransen om et stipend der potten er på 50.000 kroner!

Årets tema er "LEVENDE HAV". Send inn ditt bidrag og vær med i konkurransen om et stipend der potten er på 50.000 kroner!

Onsdag 17. oktober fikk vi besøk av en delegasjon fra Andora i sammenheng med feiringen av vennskapsby-samarbeidet mellom Larvik, Norge og Andora, Italia (2018) i Thor Heyerdahls barndomshjem.

Andora og Larvik kommuner er endelig formelt blitt søsterkommuner.

Fagjuryen for stipendkonkurransen er satt!

Thor Heyerdahl konserten i Larvik hadde stort oppmøte i Larvik kirke 17. april og ble holdt for fullsatt kirke.