Thor Heyerdahl Competition (2008 – 2009)

Ungdom i alderen 15-20 år ble invitert til å delta i konkurransen, som var knyttet opp mot det aktuelle tema det året. Temaet i 2009 var miljø og i 2008 urbefolkning.

The Thor Heyerdahl Competition var en årlig konkurranse som inngikk som en del av programmet til The Thor Heyerdahl International Day.

2009 – Ungdommen tar «kampen for miljøet» på alvor.

126 ungdommer har laget reklamefilm om miljø. Oppgaven “Lag en reklamefilm på ca 1 minutt hvor du oppfordrer ungdom i din egen alder til å gjøre noe positivt for miljøet“ har favnet vidt blant norsk ungdom! Konkurransen ble utlyst av Thor Heyerdahl Instituttet og driftet av Kon-Tiki Museet i Oslo. Det kom inn 34 bidrag hvor 126 elever har deltatt.

Vinnerne ble kåret i Larvik i forbindelse med Thor Heyerdahl International Days. 1. prisen var på kr. 10.000,- og ble delt mellom de 3 vinnerbidragene.

Vinnerbidrag

SUPER SANDRA
Byåsen Videregående skole; Trondheim
v/Sandra Johansen, Merete Stjern Nesheim, Julia P. Danielsen, Mia Hanssen og Ane Bermudez

SKRU AV LYSET NÅR DU KAN
Høgtun Videregående skole, Troms
Rebekka Helmersen, Kenneth Jensen, Glenn Sønvisen, Cathrine Skogheim

NATUREN TAR TILBAKE
Byåsen Videregående skole, Trondheim
v/Jacob Myklestad, Nina Dragsten Stene, Stine Bragstad Stenhaug, Adrian Hildrum, Maren Flack Bergby og Silje M. Holsen Dising

2 av deltagerne var representert i Larvik 28 april hvor de mottok hedersbevis, blomster og gratulasjoner. Det var Sandra Johansen (SUPER SANDRA)og Jacob Myklestad (NATUREN TAR TILBAKE)

Juryen

Maja Bauge, Direktør,Kon-Tiki Museet; styremedlem ved Thor Heyerdahl Instituttet
Erling Storm, styremedlem ved Thor Heyerdahl Instituttet
Alex Rosèn, “Venn av Kon-Tiki Museet“ og multikunstner
Halfdan Tangen jr, Markedssjef,Kon-Tiki Museet

2008

Ungdom i alderen 15-20 år ble invitert til å delta i konkurransen The Thor Heyerdahl Competition, knyttet opp mot årets tema, miljø.
Mange gode bidrag kom inn og ble premiert. Konkurransen inngikk som en del av programmet for dagen The Thor Heyerdahl International Day 2009.

Vinnerne er Ingrid Kristine Anker, Renate Mathiesen og Maria Andreassen fra Greveskogen Videregående skole i Tønsberg, med deres bidrag «Urbefolkningen«. Klikk her for å se filmen
Andreplassen går til Kaia Linnea Dahle Nyhus fra Færder Videregående skole i Tønsberg, med hennes bidrag «Hvordan myggen slapp ut i verden«. Klikk her for å se filmen
Vinnerne ble feiret 30. oktober i Gamle Logen i Oslo.

Vi gjør oppmerksom på at rettigheten til bidragene tilhører Thor Heyerdahl Instituttet. Ta kontakt for å klargjøre eventuell viderebruk av bidragene.

Pressemelding

PRESSEMELDING 31.10.08 KL. 13.00

30 oktober ble vinnerene av thor Heyerdahl konkurransen behørlig feiret i Gamle Logen i Oslo.

1. prisen på kr. 15.000 gikk til Ingrid Kristine Anker, Renate Mathiasen og Maria Andreassen fra Greveskogen Videregående skole i Tønsberg. 2 prisen på kr. 10.000 gikk til Kaia Linnea Dahle Nyhus ved Færder Videregående skole, Tønsberg. På bilde flankert av til venstre Olav Heyerdahl og til høyre Thor Heyerdahl jr. (Styreformann)

THOR HEYERDAHL KONKURRANSEN 2008

Konkurranse for deg mellom 12 – 20 år
Urbefolkningen – en ressurs!

Hvordan har urbefolkningen i ditt land bidratt til det samfunnet vi lever i dag? Hvordan tror du urbefolkningens kultur kan bidra positivt i det samfunnet vi lever i årene som kommer?
Med utgangspunkt i overnevnte spørsmål lag en presentasjon. Enten film, fotomontasje,
dataspill, skuespill (må filmes), tegning, maleri, en illustrert stil – eller annet medie som kan presenteres visuelt. Maks 10 minutter.

Thor Heyerdahl var svært opptatt av å snakke og føre samtaler med mennesker fra ulike kulturer for å lære fra deres historier og videreføre denne viten til nye generasjoner.
Et viktig suksesskriterie for hans enorme oppmerksomhet verden over var hans evne til å formidle via film, bilder, foredrag, artikler og bøker… og tegninger.
Vi vil at du, alene, eller sammen med andre skal løse denne oppgaven slik at den lar
seg presentere for et større publikum.

Juryen har vurdert en rekke meget gode og forseggjorte bidrag og har valgt å dele ut 2 priser.

Juryen har bestått av direktør Maja Bauge ved Kon-Tiki Museet og styremedlem i Thor Heyerdahl Instituttet, Erling Storm styremedlem i Thor Heyerdahl Instituttet og Halfdan Tangen jr, markedssjef ved Kon-Tiki Museet

Noen har valgt å løse oppgaven ved Powerpoint presentasjon, film, malerier og tegninger. Vinneren har benyttet en enkel men meget omstendelig presentasjonform inspirert nettopp av urbefolkningen nærhet til de enkle ting. Historien er laget som en tegneserie som tar betrakteren med på en reise gjennom flere lands kulturer og er også en reise i tid. I tillegg er den humoristisk. Historien viser eksempler på hvordan dagens samfunn er bygget på tradisjoner fra nettopp urbefolkningen i flere land, blant annet vårt eget. Historien kaster også søkelys på viktigheten av å holde på de nære ting i fremtiden blant annet for å unngå katastrofer som global oppvarming. Vel gjennomført.