Hopp til hovedinnhold

Thor Heyerdahl stipend

Går du på videregående skole og vil bidra i Thor Heyerdahls fotspor? Delta på våre konkurranser og vinn stipend for klassen din.

"Migrasjon og klima"

"Kulturforståelse på en flåte"

"Levende hav"

"Klima og miljø"

"Kulturarv og identitet"

"En verden i forandring - internasjonal dialog"

Om Thor Heyerdal-stipendet

Under markeringen av Thor Heyerdahls 100-årsjubileum 6. oktober 2014, ga regjeringen en gave på kr 150.000kr til stiftelsen Thor Heyerdahl-instituttet med intensjon å dele ut disse midlene til engasjert ungdom i form av stipender. «Gjennom sitt eventyrlige liv og virke bidro Thor Heyerdahl med å skape kunnskap, interesse og engasjement for viktige globale spørsmål, fra natur- og miljøvern til internasjonal dialog. Disse temaene er ikke mindre aktuelle i dag», uttalte kulturminister Thorhild Widvey ved tildelingen i 2014.

Stipendkonkurransen har hatt temaene «Internasjonal Dialog» i 2016, «Kulturarv og identitet» i 2017, «Klima og miljø» i 2018, "Levende hav" i 2019 og "Kulturforståelse på en flåte" i 2020, og kreative elever fra hele landet har bidratt med flere hundre spennende bidrag gjennom årene.

Bidragene er med på å videreutvikle Thor Heyerdahls kulturarv, som er forsknings og utviklingsidealer innenfor tverrfaglig forskning, internasjonal dialog og beskyttelse av det globale miljøet. I tillegg til å motta diplom og stipend vil vinnerne få muligheten til å presentere bidragene sine under den årlige konferansen The Thor Heyerdahl International Day.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1