Thor Heyerdahl Stipend 2016

Årets tema er en verden i forandring – Internasjonal Dialog. Send inn ditt bidrag innen 1. mars 2016, og vær med i konkurransen om et stipend på 50 000 kroner.

Thor Heyerdahl International Day 2016 var en suksess! Mer enn 200 studenter deltok på konferansen i oktober, og fire elever ved sciencelinja på Greåker videregående skole tok førstepremien i den prestisjefylte konkurransen omThor Heyerdahl-stipendet.

 

Til venstre, over: Vinnerne av The Thor Heyerdahl Scholarship 2016: ‘The International Youth Dialogue Forum’ – Et fremragende initiativ med fokus på å fremme dialog mellom unge voksne rundt om i verden om sentrale problemstillinger vedrørende vår planet. Til høyre: The International Youth Dialogue Forum (IYDF.no) Mottar førsteplassen i konkurransen om Thor Heyerdahl-stipendet 2016. Et stipend Heyerdahl-instituttet har gleden av å dele ut på vegne av regjeringen.

Til venstre, over: Andreplassen i konkurransen om stipendet gis til The International English Class/The Introduction Class fra Horten. Til høyre: Ludvig Vikan – en ung, talentfull filmskaper, mottar tredjeplassen. Han kommer til å nå langt!

Artikkel om vinnere av Thor Heyerdahl Stipend 2016 i Sarpsborg Arbeiderblad.

Hvordan delta?

The Thor Heyerdahl Institute ønsker å bidra til internasjonal dialog mellom unge i en verden i forandring. Det utlyses derfor et stipend på 50 000 kroner til videregående skoler i Norge. Stipendet har som mål å stimulere til tverrfaglige prosjekter gjennom gruppearbeid eller individuelt arbeid. Årets tema er en verden i forandring – Internasjonal Dialog. Send inn ditt bidrag til stipend@heyerdahl-institute.com innen 1.mars 2016. Eksempler på bidrag kan være film, ord, foto, tegning, utstilling, musikk, dans, drama, kunst og håndverk.

Om Thor Heyerdahl

Thor Heyerdahl (1914-2002) er en av Norges mest berømte, beundrede og respekterte menn i utlandet. Ifølge Ragnar Kvam, som skrev biografen om Thor Heyerdahl, ble Thor Heyerdahl verdens mest kjente nordmann etter Kon Tiki balsaflåteekspedisjonen på slutten av 1940-tallet. Han var kjent for sitt miljøengasjement for verdenshavene og hans arkiver er innlemmet i UNESCOS kulturarvliste fra 2011. Thor Heyerdahls evne til å treffe mennesker fra ulike kulturer, sette seg inn i deres historier og utfordringer, var en viktig egenskap som ga han muligheten til å videreføre viten til nye generasjoner. Samtidig var han utvilsomt kontroversiell, spesielt i det vitenskapelige miljøet.

Stipendet i gave

Under markeringen av Thor Heyerdahls 100-årsjubileum 6. Oktober 2014, ga regjeringen en gave på kr 150 000 til stiftelsen The Thor Heyerdahl Institute. Gaven ble gitt i form at tre stipender à 50 000 kroner. Stipendene skal gå til unge innenfor områdene globale klima- og miljøspørsmål, kulturarv og internasjonal dialog. Instituttet har valgt å dele stipendene ut over 3 år (2016-2018), ett tema hvert år. Første tema ut er Internasjonal Dialog i 2016.

«Gjennom sitt eventyrlige liv og virke bidro Thor Heyerdahl til å skape kunnskap, interesse og engasjement for viktige globale spørsmål, fra natur- og miljøvern til internasjonal dialog. Disse temaene er ikke mindre aktuelle i dag», uttalte kulturminister Thorhild Widvey ved tildelingen i 2014.