Utforsk Thor Heyerdahl

Utallige bøker og en rekke biografier er skrevet om Thor Heyerdahl og hans liv opp gjennom årene. Se hvilke.

Thor Heyerdahls arkiv ble i 2011 oppført på UNESCOs register over verdensminner.

Med sine spektakulære ekspedisjoner og originale teorier var Thor Heyerdahl en kontroversiell skikkelse. Ekspedisjonene ble både mange og omfattende og skulle få en sterk innvirkning på livet hans.

Det ble en ekstrem start for «Kon-Tiki»-seilaset i 2012. Kopien av «Kon-Tiki», som startet seilasen fra Risør til Oslo, fikk en våt start i ekstremværet. Heldigvis var det erfarne seilere om bord fra Tangaroa-ekspedisjonen. The Thor Heyerdahl Institute var sponsor av seilaset, og hadde gleden av å delta på en av etappene.

Thor Heyerdahl (1914-2002) var eksperimentell arkeolog, forfatter og eventyrer.

Tangaroa-ekspedisjonen er bygget på tre grunnpilarer: Forskning, undervisning og formidling. Målet med ekspedisjonen var å videreføre arven etter Thor Heyerdahl ved å teste førhistorisk navigasjon, markere norsk ekspedisjonskultur og forske på marin forurensing. 8.500 km på flåten og 93 døgn (Thor Heyerdahls Kon-Tiki flåte brukte 101 døgn). Like lenge varte ekspedisjonskaken som ble gitt av sponsor og prosjektdeltaker Thor Heyerdahl-instituttet.

Vi ser et profilbilde av en solbrun blid mann med hvitt hår. Han står ute i naturen, men havet i bakgrunnen.

Utmerkelsene har vært mange og det er en imponerende liste som vitner om de fotspor Thor Heyerdahl har satt med sitt arbeid.

I november 2015 setter Kon-Tiki2 seilas og skal seile fra Peru til Påskeøya tur/retur. Ekspedisjonsleder for turen er Torgeir S. Higraff. De skal seile med to flåter bygd av balsa-trestammer slik Thor Heyerdahl gjorde det. Noe av grunnen til at de reiser med to flåter, er at det skaper trygghet. Planen er at de skal være cirka syv stykker på hver flåte.