Hopp til hovedinnhold

TidsforDRIV sesong 2 – Krisemat og tradisjoner

Hva gjør man når det ikke er nok mel i posen? Eller melken ikke strekker til? I del 2 får du også tips til hvordan du kan utnytte all maten og snike inn litt ekstra grønnsaker i søtsakene, og to moderne vrier på en kriseoppskrift fra krigens dager.

Del 1

I mars 2020 traff koronatiltakene med full effekt og det ble tilløp til panikk i befolkningen og en av fem nordmenn hamstret ekstra mat og dagligvarer. Heldigvis viste det seg å ikke være nødvendig. 

I del 1 har vi besøk av Anne Arveschoug, tidligere museumspedagog ved Vestfoldmuseene, som snakker om perioder i Norgeshistorien hvor vi ikke har hatt tilgang til nok mat. 

Del 2

Kollega og kokk Bendik Farmen Bakkevig gir oss anbefalinger for å utnytte all maten, snike inn litt ekstra grønnsaker i søtsakene og to moderne vrier på en gammel kriseoppskrift fra krigens dager.

Podkastvert: Ellen Asplin
Produsent: Susan Melleby
Lydtekniker: Jon Anders Bjerva
Utgiver: Vestfoldmuseene IKS.

Musikk: reNovation by airtone (c) copyright 2019 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license.

Kontakt oss på kommunikasjon@vestfoldmuseene.no dersom du har innspill til eller spørsmål om podkasten.

Hvis du vil være sikker på å få med deg de fremtidige episodene, kan du abonnere via ulike podkastkanaler:

Hør spennende samtaler mellom podkastvert, kulturhistoriker og museolog Ellen Asplin og en rekke kunnskapsrike kollegaer og gjester.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1