Hopp til hovedinnhold

TidsforDRIV sesong 3 – Du er FRI – skeive fortellinger fra arkivet

Forteller Charlotte Øster har vært i arkivene og funnet frem en rekke skeive historier som hun bruker i sitt DKS opplegg "Du er FRI".

I markering av PRIDE publiserer vi i TidsforDRIV en skeiv historie hver dag hele uken slik at vi sammen kan lære mer om skeiv historie.

I denne episoden hører vi historien om Jense Mari født i 1778 og som gifta seg med Anne Kristine i Strømsø kirke i Drammen, den ressurssterke Ebbe Hertzberg, og Ågot som var ærlig, utholdende og løsningsorientert.

Charlotte Øster har også latt seg inspirere av flere historier og satt det sammen til fortellingen om Nora på 90-tallet.


  • Vi ser ei kvinne som sitter på en stol foran i et klasserom, og to bakhoder med langt hår. Kvinnen gestikulerer med armene.
    1/1
    Forestillingen Du er FRI handler om det å være skeiv, og hvilke utfordringer det kan by på. Her ser vi forteller Charlotte Øster. Forestilling for 9. klasse ved Holtan ungdomsskole i Horten. Foto: Ulla Nachtstern

Podkastvert: Ellen Asplin

Produsent: Susan Melleby
Lydtekniker: Jon Anders Bjerva
Utgiver: Vestfoldmuseene IKS.

Kontakt oss på kommunikasjon@vestfoldmuseene.no dersom du har innspill til eller spørsmål om podkasten.

Hvis du vil være sikker på å få med deg de fremtidige episodene, kan du abonnere via ulike podkastkanaler:

Hør spennende samtaler mellom podkastvert, kulturhistoriker og museolog Ellen Asplin og en rekke kunnskapsrike kollegaer og gjester.