Hopp til hovedinnhold

Våre samlinger

Vestfoldmuseene forvalter rundt 70.000 kulturhistoriske gjenstander fra hverdags- og yrkesliv i Vestfold. På DigitaltMuseum.no finner du foreløpig bilder av rundt 33.800 av dem. 


Haugar kunstmuseums samling inneholder viktige arbeider av høyt profilerte nasjonale navn og av regionalt forankrede kunstnere. 

Sort-hvitt-bilde som viser en rekke hvite bygninger som ligger helt nede i vannkanten. Vannflaten er speilblank.

Vestfoldmuseene har 1,3 millioner historiske foto som er ferdig ordnet. Dette er blant annet portretter, reklame- og dokumentasjonsfoto, flyfoto, byprospekter, og næringshistorie fra Vestfold - særlig hvalfangst og industri. 

Vestfoldmuseene har filmer i ulike formater i samlingene, som vi jobber med å få digitalisert og lagt ut på vår FotoWeb.

Vestfoldmuseene har også en rekke lydarkiv. Noen av disse er digitalisert og lagt ut på vår FotoWeb, slik at du kan høre på dem.  

Vestfoldarkivet har ca. 6.300 hyllemeter arkiv. Dette er arkiver etter bedrifter, organisasjoner og privatpersoner, men også tidligere Vestfold fylkeskommune. På Arkivportalen finner du arkivenes kataloger.    

Vestfoldmuseene forvalter 27 antikvariske bygninger, slik som Herregården i Larvik, Edvard Munchs hus i Åsgårdstrand, bygningsmiljøene på jernverket Eidsfoss, industrimiljøet på Berger og Vestfoldtunet på Slottsfjellet i Tønsberg.

På Digitalarkivet.no kan du søke i strukturerte data og digitaliserte dokumenter, fotografi med mer. Digitalarkivet er åpent for alle og gratis å ta i bruk. 

Dersom du har gjenstander, foto, brev eller privatarkiver du ønsker å gi til Vestfoldmuseene, er det fint om du henvender deg skriftlig.​

Beskrivelse og bilde

Vi setter pris på at du sender både bilder og beskrivelse av gaven det gjelder. Din kunnskap om gjenstanden og dens historie er viktig for vår vurdering av saken, og det kan godt hende vi må kontakte deg angående ytterligere informasjon. 

Slik kontakter du oss

Send en epost til post@vestfoldmuseene.no - eller henvend deg til ditt lokale museum, som så vil sende saken videre.​

PS. gjelder henvendelsen arkiv, send en epost til vestfoldarkivet@vestfoldmuseene.no  

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1