Arkivdykk og tur med Larviksbåten

En eksklusiv gjeng av historieinteresserte tok turen til Vestfoldarkivet onsdag 26. februar. Lesesalen var langåpen med vårt første vårarrangement – og de fremmøtte fikk anledning til arkivdykk, presentert av Marit Slyngstad, Lone Kirchhoff og Stig Tore Lunde.

Bildet viser en gruppe mennesker som ser på et hvitt lerret og hører på foredrag i foajeen i Hinderveien.
En eksklusiv gjeng møtte opp til det første vårarrangementet. FOTO: Ulla Nachtstern Tannmand

Program kl. 18.00—19.30:

Fabrikk, finans og folk i arkivene

v/ Marit Slyngstad og Lone Kirchhoff, arkivarer i Vestfoldarkivet.
Arkivdykk fra innkomne arkiver 2013, med fokus på Alfred Andersen mek. Verksted, Sparebank-arkiv, familiene Franklin Bull og Arff-Pettersen.

Kaffe og småprat

Livet om bord på danskebåten – en kulturhistorisk reise

v/ Stig Tore Lunde, rådgiver maritim historie, Vestfoldmuseene.
I 2011 var det 75 år siden den første «Peter Wessel» seilte den første turen i fergesambandet mellom Larvik og Danmark. I foredraget ser vi eksempler fra det rikholdige arkivet, samt besøker nettsiden larviksfergene.no (ekstern lenke).

Neste arrangement blir 25. mars kl. 17.30: Folkemusikk i Vestfold – åpent møte.