Hopp til hovedinnhold

ARKIVERT 2023 | Mat og drikke

Denne gangen setter vi lys på arkiver etter næringsmiddelindustrien fra regionen, og byr på 58 sider med artikler og notiser relatert til mat og drikke.

  • Bildet i bakgrunnen er sort-hvis og viser to unge kvinner ikledd hvite klær, forklær og luer og strikkevotter. De står bøyd foran en haug med hodekål og ser smilende mot fotografen. På toppen av bildet står det ARKIVERT - for oss og fremtiden. Lenger ned på bildet står det Mat og drikke - arkiver etter næringsmiddelindustrien.
    1/1
    ARKIVERT 2023 - Mat og drikke

Innhold

  • Fra jord til bord – næringsmiddelindustrien i vår region
  • Bøndenes eget selskap – fra Vestfold Slakteri til Gilde og Nortura
  • Kjøttsamvirket i Norge
  • Potetmølla i Larvik
  • Korni-fabrikken
  • Da Terje Viken ble ny – litt tykkere og i aktive farger
  • Fiskebrygga i Sandefjord
  • Maten er i boks
  • Fryseren som forandret landet
  • Grans bryggeri                     
  • Lundetangen bryggeri

Du kan også lese bladet digitalt

Arkivert_2023_oppslag.pdf

 

Bidragsytere

Redaktør

Heidi Meen, Vestfoldarkivet/ Vestfoldmuseene.

Artikkelforfattere og andre bidrag

Cathrine Guldahl, Elin G. Smaavik, Ingrid Nøstberg, Karianne Schmidt Vindenes, Marit Slyngstad, Rune Sørlie og Heidi Meen, alle fra Vestfoldarkivet/ Vestfoldmuseene, og Charlotte Andersen fra Telemark Museum.​

Design 

Linn Liverød, Berg Allum.

Om forsidebildet

Kålsortering ved AS Tønsberg Bryggeri 1941. Fotograf: Odd Bryn, Slottsfjellsmuseets fotosamling.

Se flere bilder fra Tønsberg Bryggeri på Vestfoldmuseenes fotoweb her. 

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1