DA KLOKKA KLANG – ARKIVDAGEN OG DEL AV LITTERATURUKA I VESTFOLD

Temaet for årets arklitteraturuka2016-vestfoldarkivetivdag er DA KLOKKA KLANG. Vi ønsker velkommen til en herlig retro skoledag!

LØRDAG 12. NOVEMBER KL. 14.00 – 16.00.
Sted: Hinderveien 10, Sandefjord.

Arkivdagen er et felles nasjonalt tiltak for å skape interesse for arkiv og arkivinstitusjoners rolle som viktige samfunnsaktører og kulturinstitusjoner. For tredje året på rad har vi gleden av å samarbeide med Litteraturuka i Vestfold.

Denne gangen tar vi frem skolesangboka og skolehistorien, og gjør dykk i fordums skolearkiver i arkivmagasinet.

Musiker og professor i pedagogikk, Willy Aagre gir oss et musikalsk foredrag med dypdykk i vår felles skolesanghistorie, mens professor emeritus Dagrun Skjelbred forteller om norsk lærebokhistorie. Hun skal ta publikum med på en reise tilbake i skolehistorien; fra 1739 og frem til i dag. Hennes foredrag handler nærmere bestemt om selve læreboka som formidler av kunnskap og kultur i 250 år.

Vestfoldarkivets arkivarer viser vei inn i gamle skolearkiver – og magasinet. Vestfoldarkivet er depot for Vestfold fylkeskommunes arkiver, og tar derfor vare på store mengder skolehistorie. I arkivmagasinet finnes arkiver etter fylkets mange videregående skoler, med Thor Heyerdahl videregående som fylkets eldste. Arkivmaterialet her går helt tilbake til 1820-årene.

Denne dagen vil vi løfte frem eksempler på originale kilder som gir innblikk i undervisningen, forskjellig type elevdokumentasjon, elevarbeider, lærebøker, fotografier og mye mer fra blant annet gymnas, yrkesskoler, handelsskoler, husmorskoler og landbruksskolen på Melsom.

Se det spennende programmet for Litteraturuka 2016 her (pdf).

Tilbake til oversikten over Vestfoldarkivets høstprogram 2016.

Arrangementet er gratis!

litteraturuka2016-forside