Flere skatter fra Vestfolds folkemusikk

Reidar Ottesen og Svein Aakerholt fra Sandar Spellemannslag tok initiativ til et møte med Vestfoldarkivet. De ønsket å supplere den såkalte Gjerdesamlingen med folketoner som står i fare for å gå i glemmeboken.

Aakerholt og Ottesen har samlet inn tradisjonsmateriale fra hele fylket. «Bortsett fra Gjerdesamlingen har folkemusikk fra Vestfold vært lite påaktet de siste åra. Sånn har det ikke alltid vært. Tidligere gikk vi rundt og sang Ola Tveitan alle mann», sier Aakermann. Både han og Ottesen håper nå at noen andre ønsker å overta dette viktige innsamlingsarbeidet.

Folketonene ble overlevert Vestfoldarkivet, hvor det nå blir sikret for ettertiden. I likhet med Gjerdesamlingen, vil materialet bli digitalisert og gjort tilgjengelig for interesserte.

Fra Vestfold fylkeskommune møtte musikkprodusent/prosjektleder AKS, Dag Henrik Skatteboe.

Bildet viser en avisartikkel fra Sandefjords Blad, med tittelen «Sjekker inn på museum».
Møtet ble dokumentert av Sandefjords Blad. FOTO: Flemming Hofmann Tveitan.

Bildet viser Benjamin Rygh som spiller på fele/fiolin.

Benjamin Rygh, Eidsfoss. FOTO: Ann Tove Manshaus