Julebord ala Saba

I arkivene etter bedrifter, lag og foreninger finner vi programmer og fotografier som viser oss at ordningen med julebord har vært et viktig trivselstiltak for ansatte og medlemmer.

Bildet i svart/hvitt viser mange oppdekkede bord, klare for julebord.
Klart for julebord på Hotel Klubben i 1967. Fotograf ukjent.

Gjennom taler og sanghefter fortelles om milepeler i året som var, og vi kan få et glimt av bedriftens «indre liv».

På 1960-tallet avholdt AS SABA julebord for sine ansatte i samfunnshuset. Senere ble arrangementet flyttet til Park Hotel i Sandefjord eller Hotel Klubben i Tønsberg.

På fotografiet fra 1967 ser vi et festbord for flere hundre ansatte i bankettsalen på Klubben. Først fikk gjestene servert «alt godt fra havet», etterfulgt av en tradisjonell julebuffé. Måltidet ble avsluttet med kaffe og kake. Julebordet var imidlertid mer enn mat og drikke – av kveldens program fremgår det at underholdningen var variert.

Bildet viser et program for julebord, Hotel Klubben 1967
Programmet for julebordet ser ut til å ha vært meget variert.
Bildet i svart/hvitt viser en flott stjerneformet kake med et svensk og et norsk flagg på toppen.
Denne flotte stjernekaken ble servert på julebordet i 1967.