Bildet viser en kvinne med blondt hår som sitter på et gulv med mønster

Kunstnerarkiv – Solveig Lohne

Arkivet etter kunstneren Solveig Lohne (1945-2019) er nylig overført til Vestfoldarkivet for fremtidig bevaring.

Solveig Lohne var født i Sandefjord, og utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole, Statens Kunstakademi, Kunstakademiet i Haag og Kunsthøgskolen i Stockholm.

Rikholdig kunstnerkarriere

Solveig Lohne debuterte separat i Unge Kunstneres Samfunn i 1970 med malerier og grafikk. Hennes rikholdige kunstnerkarriere omfattet i årenes løp mange separatutstillinger og kollektivutstillinger i inn- og utland.

Lohne bodde mange år i Danmark, og var med på å etablere det danske kunsttidsskriftet Hrymfaxe, utgitt i Århus fra 1971. Tidsskriftet er Danmarks eldste, og formidler dansk, norsk og nordisk kunst, internasjonal kunst, kunstnerportrettet og nye kunstbøker.

Solveig Lohnes kunst er kjøpt inn av anerkjente kunstinstitusjoner i Norge og i utlandet. I 2018 mottok hun også Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris.

Om arkivet

Arkivet etter Solveig Lohne dokumenterer en omfattende kunstnerisk produksjon gjennom utstillingskataloger, utstillingsplakater, korrespondanse, medieomtale og utklipp, samt noen fotografier. Av trykksaker inneholder arkivet også mange utgaver av tidsskriftet Hrymfaxe.

Arkiv: A–2733 Lohne, Solveig. Kunstner, Vestfoldarkivet

 

 

Et bilde er limt på et hvitt ark. Bildet viser en kvinne med blondt hår som sitter på et gulv med mønster
Kunstneren Solveig Lohne. Fotograf ukjent. Fra arkivet A–2733 Lohne, Solveig. Kunstner, Vestfoldarkivet.
Bildet viser to kunstverk fra en katalog og en brosjyre
Kunst av Solveig Lohne. Fotograf ukjent. Fra arkivet A–2733 Lohne, Solveig. Kunstner, Vestfoldarkivet.