Lesesalsgjester lanserer bok

Dag O. Bruknapp og Jørn Magdahl har vært hyppige og flittige gjester på Vestfoldarkivets lesesal de siste årene. Nå er resultatet ferdig, og Vestfoldarkivet vil gratulere de to med boka! 

Boka «Ildsjelen – en biografi» handler om Arthur J. Olsen (1894–1964), frontfigur for arbeiderbevegelsen i Vestfold.

Kilde fra Vestfoldarkivet 

En viktig kilde har vært arkivet etter Arthur J. Olsen (A-2289), som befinner seg i Vestfoldarkivet. I forordet skriver de at de begynte med gjennomgangen av Olsens 3.570 sider med maskinskrevne dagboksnotater for fem år siden. «Etter ganske kort tid kunne vi konstantere at notatene inneholdt mye interessant og spennende stoff […]», skriver de videre.

Og det kan vi som jobber på Vestfoldarkivet kan konstatere. Stadig hørte vi entusiastiske gledesutrop dem i mellom av typen «Se her, da!» Det spennende de fant om arbeiderbevegelsen i Vestfold, var levende beskrivelser av av miljø, motsetninger og kamper, personkarakteristikker og private forhold, står det i forordet.

Takk – og gratulerer

I det samme forordet retter de en hyggelig takk til oss i Vestfoldarkivet «for god service gjennom mange år». Det setter vi pris på. Akkurat som vi setter pris på å få besøk av gjester – eller brukere – som dere på lesesalen. Arkivene er til for å bli brukt. Og gjerne formidlet mellom to permer.

Vestfoldarkivet gratulerer, og ønsker forfatterne lykke til med både lansering og salg!

Lansering

Lanseringen finner sted torsdag 18. oktober 2018 kl. 19, på Bydelshuset i Tollbodgata 19 i Tønsberg. Gratis inngang.

Bildet viser de to forfatterne som holder boken mellom seg.
Jørn Magdahl og Dag O. Bruknapp leverer den rykende ferske boken til Vestfoldarkivets lesesal. FOTO: Heidi Meen.