Liv i kulissene – Lesesal, veiledning og omvisning

I går var det igjen igjen mulighet for interesserte til å se hva som skjuler seg bak veggene i det massive bygget her i Hinderveien. Rundt 30 stykker fant veien til Vestfoldarkivet og Vestfoldmuseenes fellesmagasin.

Da var det nemlig langåpen lesesal og omvisning i museenes gjenstandsmagasiner.

Vi var også så heldige å ha besøk av slektshistoriker Morten Thorvaldsen fra Slekt og Data Vestfold, som veiledet publikum i slektsforskning.

Takk til alle dere som stilte opp og møtte opp i går. Det er trivelig med liv i kulissene!

Og til dere som ennå ikke har vært her, kan vi røpe at det er uendelig mye spennende – både gjenstander, foto og arkivmateriale. Men ikke fortvil, det blir nye muligheter for omvisning til høsten.

Bildet viser en gjeng kvinner og menn på vei inn i en murbygning.
Eivind Gramer viser vei inn i lokalene der gjenstandene behandles og bevares.
Bildet viser flere personer med ryggen til kamera i foajeen utenfor lesesalen.
Liv i foajeen også, i påvente av omvisning.
Bildet viser to kvinner som smiler til kamera i hver sin sofa.
Vestfoldguider klare for omvisning i Vestfoldmuseenes kulisser.
Bildet viser en mann og to kvinner som kikker på en dataskjerm.
Her får Hanne Keim Johnsen og Astri Henriksen hjelp av Morten Thorvaldsen i Slekt og Data.