Rom med hyller, pulter og store vinduer

Oppdatering om lesesalen og avlevering av arkiver

Vestfoldarkivet åpner opp lesesalen for gjester med forhåndsavtale. Avleveringsstopp er fortsatt gjeldende.

I tråd med nasjonale råd stengte Vestfoldarkivet lesesalen fra 12. mars. Det ble samtidig innført avleveringsstopp. Vi i Vestfoldarkivet er som alle andre glade for at samfunnet gradvis åpnes opp igjen. Vi har vurdert oppgavene våre og gjort prioriteringer på hva vi mener er viktigst med tanke på vårt samfunnsoppdrag.

Prioriteringen vi har gjort er å sikre tilgangen til arkiver. Vi åpner derfor opp for at publikum kan avtale besøk på lesesalen.

Regler for lesesalen

For å overholde smitteverntiltak kan vi ikke ha mer enn to lesesalsgjester samtidig og for å begrense antall ansatte som er involvert i arbeidet på lesesalen må alt materiale være funnet fram på forhånd. Vi vil ta kontakt med de som har kontaktet oss de siste par månedene om besøk på lesesalen for å avtale tid. Vi vil i første omgang sette opp avtaler fram til 17. juni.

På lesesalen kan gjestene sitte med en meters avstand. Alle som kommer inn må sprite hendene sine. Det vil ikke være servering av kaffe/te, men gjestene er velkommen til å ha med mat og drikke. Pultene på lesesalen vil vaskes mellom hver gjest.

Om avlevering av arkiver

Avleveringsstopp for privatarkiver vil fortsatt være gjeldende. Vi vurderer situasjonen hyppig og så snart vi ser at det er mulig vil vi åpne for å avtale avleveringer. Husk at alle uansett situasjon må avtale levering av arkiv med oss på forhånd.

Vi håper at publikum har benyttet digitalt innhold fra Vestfoldarkivet og Vestfoldmuseene i den siste tiden. Det er mye spennende å lese og se fra Vestfolds historie – og dere finner det blant annet på vestfoldmuseene.no.