Gruppebilde av fem menn og en kvinne

Oppstartlunsj for frivillige – høsten 2019

I dag har vi hatt hyggelig oppstartlunsj for frivillige samarbeidspartnere ifm ordning, skanning og veiledning.

Vestfoldarkivet har i en årrekke hatt et svært godt samarbeid med frivillige om ordning og digitalisering av arkiver. Vi liker å kalle dem ressursgrupper, for de frivillige besitter kunnskaper vi er så heldige å dra nytte av.

For å vise vår takknemlighet, inviterer vi de ulike ressursgruppene på en lunsj – med kaffe, kake og blomst attåt – en gang hvert halvår. Nå for tiden har vi samarbeid med tidligere ansatte i Kaldnes Mekaniske Verksted (Svein Skjørdal) og Trosvik Verksted (Bjørn A. Bakke og Terje Norschau). Disse har bidratt med sin uvurderlige kompetanse på skipstegninger i forbindelse med ordning av tegningsarkivene etter de to verftene. Det er en stor verdi for ordningsarbeidet å bruke personer som har en slik unik kompetanse på de aktuelle arkivene.

I tillegg samarbeider vi fortsatt med Slekt og Data Vestfold (Thom Johansen, Rolf Dahl og Morten Thorvaldsen) om både skanning av arkivmateriale og om veiledning av lesesalsgjester med interesse for slektshistorie på de langåpne lesesalskveldene våre.

Vi takker alle sammen for samarbeidet så langt, og ser frem til fortsatt nyttig og hyggelig samarbeid!

På bildet fra venstre: Svein Skjørdal, Bjørn A. Bakke, Lone Kirchhoff , Thom Johansen, Rolf Dahl og Morten Thorvaldsen. Terje Norschau var dessverre ikke tilstede, men får tilsendt en blomst som takk. FOTO: Heidi Meen, Vestfoldarkivet.