Pågående prosjekter
Næringslivsarkiver under lupen - med Alfred Andersens Mekaniske Verksted som eksempel. Prosjektet har som mål å utarbeide en metode for bevaring av relevant dokumentasjon i bedriftsarkiver.
Prosjektet er en nasjonal satsing med mål om å etablere Norsk bergindustriarkiv.
Fullførte prosjekter
Vestfoldarkivet har fått midler fra Riksarkivaren til å systematisere arkivet etter Agnes Fyrstikkfabrikk (1877-1984) og arbeidet er nå i full gang.
I desember 2020 ble rapporten fra prosjektet «Bevaring av næringslivsarkiver – bevaringsvurderinger og arbeidsmetodikk» ferdig og sendt til Arkivverket.
Vestfoldarkivet har fått 200 000,- i støtte fra Sparebank 1 Stiftelsen BV for å systematisere og katalogisere arkivene etter Sandefjord sparebank, Sandar sparebank, Tjølling sparebank, Fredriksvern sparebank og Borre sparebank.
Arkivet etter Vestfos Cellulosefabrik (1886-1976) gjøres tilgjengelig for publikum.
Vi har fått prosjektmidler av Riksarkivaren til å ordne, tilgjengeliggjøre og formidle en rekke arkiver knyttet til hvalfangstnæringen.
Les også om
Vestfoldarkivet bistår Drammens museum med å ordne og tilgjengeliggjøre arkivene etter arkitektkontorene Nilsen & Grenager og Ljøterud & Ødegård.
Drammens museum, Drammen byarkiv, Eiker Arkiv og Vestfoldarkivet har fått til sammen 675 000 kroner i utviklingsmidler fra Arkivverket. Midlene skal gå til fire arkivprosjekter i Buskerud og er del av arbeidet mot en helhetlig samfunnsdokumentasjon.
I dag fikk vi den glade nyheten om at Vestfoldarkivet har blitt tildelt arkivutviklingsmidler til ordning av hvalfangstarkiver.
Du er FRI er en fortellerforestilling om toleranse, likeverd og skeivt mangfold.
I 2014 fikk Vestfoldarkivet økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen for å systematisere arkivene etter Larvik, Hedrum og Lardal sparebanker.
Med støtte fra Kulturrådet har Vestfoldarkivets arkivar, Ingrid Nøstberg, hatt et fire måneders engasjement for å skrive og publisere artikler på Wikipedia. 16 artikler knyttet til fagområdet videregående opplæring er nå tilgjengelig på Wikipedia
Som koordinerende institusjon for privatarkivarbeid i Buskerud, har Vestfoldarkivet inngått et prosjektsamarbeid med Hol Bygdearkiv.
Vestfoldarkivet har overtatt arkiver etter selskapene N. Bugge, F. Bugge, Bugge & Krogh-Hansen, skipsreder N. R. Bugge og AS F. A. Bugge. Med økonomisk støtte fra Riksantikvaren og Kulturrådet, er åtte arkiver – alle med tilknytning til hvalfangst - nå ordnet og katalogisert av Marit Slyngstad og Lone Kirchhoff.
The Bugge archives contain documentation of operations ranging from ship chandling and whaling in the Southern Ocean to international shipping after the Second World War. These archives represent a valuable source of scientific and historical research. Eight archives, all with connections to whaling, are now available to the general public.
I anledning stemmerettsjubileet i 2013 har Vestfoldarkivet samarbeidet med arkivinstitusjonene IKA Kongsberg, Drammen byarkiv, Interkommunalt arkiv Vest Agder og Aust-Agder Kulturhistoriske senter om nettsiden www.kvinnestemmerett.no.
Den første fasen av ordningen av arkivene etter Framnæs mekaniske Værksted er nå avsluttet.
Vestfoldarkivet har fått tildelt 200.000 kroner av Kulturråde til prosjektet "Hvalfangst ved Deception Island"
Prosjektet fra 2010 handlet om ungdommens skolehverdag med PC og trådløst nett, om youtube, facebook, blogging, nettvett, nettsjekking og framtidsdrømmer.