Avdelingsdirektør for Haugar kunstmuseum slutter i sin stilling

Avdelingsdirektør for Haugar kunstmuseum, Jan Åke Pettersson, slutter i stillingen for å gå i pensjon 1. september, på dagen 23 år siden han tiltrådte på kunstmuseet.

Leder for Haugar kunstmuseum i Tønsberg, avdelingsdirektør Jan Åke Pettersson, fratrer etter eget ønske sin stilling for å gå i pensjon 1. september 2021, på dagen 23 år siden han tiltrådte.

– Det har vært en eventyrlig reise og et stort privilegium å ha fått lov å bygge opp og lede den kunstfaglige virksomheten i et så flott museumsbygg som Haugar, uttaler Pettersson.

– Jeg er dypt takknemlig overfor museets personale og alle andre støttespillere som opp gjennom årene har bidratt til at vi har kunnet levere så mange gode kunstopplevelser til vårt publikum. Nå er det opp til nye krefter å ta kunstmuseet videre inn i fremtiden, avslutter Pettersson.

-Det blir vemodig å ikke skulle samarbeide med Jan Åke i ledelsen i Vestfoldmuseene, sier direktør for Vestfoldmuseene Lene Walle. Jan Åke er en kunnskapsrik person som brenner for Haugar og formidling av samtidskunst i vår region. Han har et stort nettverk innen nasjonal og internasjonal kunstverden, et nettverk han har brukt til Haugars beste i alle år. Vi har en stor jobb foran oss når vi skal fylle hans sko på Haugar kunstmuseum og i Vestfoldmuseene IKS.

– Jan Åke fortjener en stor takk for sin store innsats over så mange år! Nå ønsker jeg han masse lykke til i tilværelsen som pensjonist. Kjenner jeg han rett vil han fremdeles fylle tiden med god kunst og gode samtaler med spennende mennesker, avslutter Lene Walle.

For ytterligere kommentarer:

Lene Walle, direktør, Vestfoldmuseene IKS, tlf.: 489 59 476

Jan Åke Pettersson, avdelingsdirektør Kunst, Haugar kunstmuseum, tlf.: 951 43 273

Jan Åke Petterson
Jan Åke Pettersson. Foto: Jon Erik Andersen