Ny leder for avdeling Kunst

Det er en glede å meddele at Ida Bringedal er ansatt som ny avdelingsdirektør for avdeling Kunst i Vestfoldmuseene. Det betyr at hun får spennende oppgaver med å utvikle både kunnskap og formidling på Haugar Kunstmuseum i Tønsberg og Munchs hus i Åsgårdstrand.

Ida Bringedal blir ny avdelingsdirektør for Haugar Kunstmuseum og Munchs hus

Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Ida. Hun er en sterk kombinasjon av faglig tyngde, bred arbeidserfaring og stor samfunnsinteresse. Hun ser menneskene rundt seg, om det er de hun arbeider med eller det er de hun arbeider for, – dvs. alle de som skal oppleve kunsten vi formidler.

Lene Walle, direktør for Vestfoldmuseene IKS.

Vestfoldmuseene har ambisjoner om å spille en større rolle i kunstformidlingsfeltet i den nye Vestfold og Telemark-regionen. Det er derfor en styrke at Ida Bringedal bl.a. har bakgrunn som leder av Telemark kunstsenter. I dag er Ida ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun har ansvaret for utvikling av to masterprogrammer. Hun er også styreleder i Galleri Format i Oslo og har tidligere arbeidet med visuell kunst i Akershus fylkeskommune. Hun har to mastergrader, én i kunsthistorie og én i ledelse.

Ida Bringedal er 39 år og en ekte Tønsberg jente! Hun har et stort hjerte for Tønsberg og regionen og gleder seg til å bidra til at både fastboende og besøkende skal få store kunstopplevelser i årene som kommer. Ida ønsker å utvikle både Haugar kunstmuseum og Munchs hus slik at nye kunstelskere skapes! Hennes store nettverk, både nasjonalt og internasjonalt, vil sikre solide samarbeidspartnere, spenstige utstillinger og ulike kunstformidlingsformer. Både Haugar Kunstmuseum og Munchs hus vil ha en spennende utvikling under hennes ledelse.

Ida Bringedal starter opp 1. januar 2022.

Jeg ønsker å skape museer med helt unike profiler i norsk sammenheng. Dette skal jeg få til i samarbeid med alle de flinke ansatte i Vestfoldmuseene. Og så håper jeg ikke minst å få til et utrolig godt samspill med publikum. Ida Bringedal

Ida Bringedal