Bildet viser et maleri av et grått hus som stikker ut i havet.

Lars Lerin

Utstilling 6. mai 2017 - 17. september 2017.

Lars Lerin

Lars Lerin, den svenske kunstneren, er født i 1954 og har lenge blitt regnet som Nordens fremste akvarellmaler. I tillegg er han en fremstående forfatter og har laget rundt 50 bøker som han selv har illustrert, også med fotografier.

Lars Lerin har i de siste ti årene erobret posisjonen som Sveriges mest kjente og folkekjære kunstner, og driver selv en egen meget godt besøkt kunsthall i sin hjemby Karlstad der hans verk vises på permanent basis. Han har mottatt en rekke priser både for sin kunst, sine bøker og ikke minst for sine dokumentariske fjernsynsprogrammer der han åpenhjertig går i møte med ulike kunstnere og kulturpersonligheter.

Lars Lerin utdannet seg først på Gerlesborgskolan i Stockholm og deretter i fire år på Valand Konsthögskola i Göteborg. I 1988 flyttet han til Lofoten der han bodde sammen med den norske kunstneren Yngve Henriksen. Da han etter 12 år vendte hjem igjen, hadde han også skrevet seg inn i norsk kunsthistorie med sine skildringer av nordnorske fiskevær og kystlandskaper.

Det hviler en lavtrykkstung stemning over de folketomme bygdene. Isolasjonen og ensomheten er til å ta og føle på. I mange av Lars Lerins akvareller får man ikke selskap av noen andre. Her vandrer man alene, slik han selv gjorde på slutten når alkohol- og pillemisbruket hans ble så destruktivt og akutt livstruende at han måtte bryte opp fra sitt liv i Lofoten og legge seg inn på rehab i Sverige.

Om utstillingen

Dette blir Lars Lerins første store museumsutstilling i Norge og vil presentere et bredt spekter av hans ulike motivtyper og maleteknikker. Samtidig publiseres en rikt illustrert katalog med en introduksjon av Haugars direktør Jan Åke Pettersson og en hovedartikkel forfattet av professor i kunsthistorie Øivind Storm Bjerke, som begge også er ansvarlige for kurateringen.

Se samlingen til Haugar
Kunstverk av Lars Lerin er en del av samlingen til Haugar Vestfold kunstmuseum. Les mer om samlingen her.
Samlingen på Haugar
Diorama, 2012
Havn II, 2011
Bibliotek, 2010-13
Moske I, 2010
Lars Lerin Henningsvær, februar, 2016
Nordland, 2015
Lars Lerin Sentrum, 2008