Hopp til hovedinnhold

Vi feirer Samenes Nasjonaldag

Velkommen til konsert med Kajsa Balto på Haugar kunstmuseum!

  • Bildet viser Kajsa Balto stående på en stein midt mellom to fjell og med utblikk over en dal. Foto: Ørjan Marekatt Bertelsen.
    1/1
    Kajsa Balto, samisk. Foto: Ørjan Marekatt Bertelsen.

En sterk konsertopplevelse for både voksne og barn

  • Nærbilde av Kajsa Balto. Foto: Karoline Bjørhei.
    Nærbilde av Kajsa Balto. Foto: Karoline Bjørhei.

Velkommen til en konsert som passer like godt til både barn og unge som til voksne, lørdag 4. februar kl. 14.00.

I år markerer Haugar kunstmuseum samenes nasjonaldag (6. februar) med en konsert med Kajsa Balto. 

Urkraft møter det moderne i Kajsa Baltos musikalske uttrykk, hvor joik og nordsamisk tekst presenteres i et popmusikalsk lydbilde. Kajsa har de siste årene markert seg med sitt sjelfulle vokaluttrykk, og høstet lovord fra mange hold for sine utgivelser og liveprestasjoner. 

Hun fremfører materialet sitt med en fortryllende intensitet, og i samspill med Alexander Sjølie på gitar skaper hun sterke konsertopplevelser som passer både for voksne og barn.

Om Kajsa Balto

Kajsa Balto er en samisk artist som er oppvokst i Oslo med en bakgrunn som har preget hennes innfallsvinkel til samisk tradisjonell musikk. Siden debuten i 2017 har hun skrevet ny musikk basert på tradisjoner fra Kárášjohka hvor hennes far kommer fra, og hentet frem joiker fra egen familie. 

Hun har samarbeidet med Arktisk Filharmoni og Kringkastingsorkesteret, og turnert inn- og utland de siste årene. Musikken hennes omtales som vakker og kraftfull, og Kajsa har blitt betegnet som et ypperlig eksempel på hvordan musikken ikke kjenner grenser og blir et felles språk på tvers av kulturer.

Velkommen til markering av nasjonaldagen med konsert for hele familien!

Billetter bestilles på TicketCo, følg linken her.