Hopp til hovedinnhold

Filmvisning: "Ung frue forsvunnet"

Velkommen til filmvisning 15. november kl. 13.00 - 15.00!

  • Foto: cinemateket.no

Aluminiummuseet viser den norske dramafilmen Ung frue forsvunnet. På overflaten ser ekteskapet mellom dosent Berger og hans unge kone, Eva, ut til å gå bra. Men da Berger kommer hjem fra en fjelltur, oppdager han at Eva er forsvunnet. Ingen har verken sett eller hørt noe til unge fruen siden den dagen dosenten reiste. Men det Berger ikke vet, er at Eva er tidligere narkoman og at hennes forsvinning skyldes et tilbakefall. I desperasjon har hun oppsøkt sin gamle venn, farmasøyten Møller, som i sin tid ledet henne inn i misbruket. Men årsaken til forvinningen er ikke trang til narkotika alene. Eva føler seg åndelig underlegen sin mann, noe som piner henne…

Filmen er fra 1953 og Edith Carlmar har hatt regien. Hovedrollene spilles av Astri Bjerke, Lalla Carlsen, Wenche Foss og Espen Skjønberg m.fl.

Se filmen på Aluminiummuseet tirsdag 15.november kl. 13.00!

Inngang: kr. 50 (kjøpes i museet). 


Møte med filmminner

Aluminiummuseet inviterer til møte med gamle norske filmklassikere i flere sjangre. Tidsmessige er filmene produsert mellom 1940 og 1970, og er nok best kjent for de som har levd en stund. I mars vises den velkjente Støv på hjernen i anledning kvinnedagen, og deretter går det slag i slag med filmvisning på tirsdager en gang i måneden med unntak av juli. Gamle svart-hvitt filmer med titler som Herrens og hans tjenere, Ni liv, Vi gifter oss, Ungen, Trost i taklampa og Tante Pose m. fl., vil nok lyde kjent for mange. Ta deg tid til en hyggestund på museet og la deg underholde av og med gamle filmminner.