Hopp til hovedinnhold

Høstferiemoro på Hvalfangstmuseet

Aktiviteter og fortellerstund hver ukedag i høstferien!

  • 1/1
    Hvalskjelett laget av papp. Foto: Hvalfangstmuseet.

Fortellerstund hver ukedag i høstferien kl. 12.00

Hvalfall - hvalhøst?

På Hvalfangstmuseet har vi en fantastisk samling av skjeletter i kjelleren! Tenk at noen av akkurat disse store dyra har svømt rundt ute i fjorden, ikke langt fra oss!

Under hvalfangsttiden endte veldig mange hvaler opp som olje. Men hvor ble det av alle skjelettene? Og hva skjer i dag, når en hval dør sin naturlige død?

Havet er stort og mystisk. Havet kalles ofte jordens lunger. Livet på havbunnen er en viktig del av «lungene», med noen av de underligste skapningene vi kan finne på jorden. Mye er ikke oppdaget ennå, og livet i havet er svært sårbart for påvirkning fra mennesker.  

Et hvalfall er som en oase på dyphavssletten med et sprudlende liv som har utviklet seg på en død hval. En hval som har levd i over femti år, skaper et yrende liv i nye femti år, inntil hele kadaveret - med knokler og alt - er spist opp.

Kom på Hvalfangstmuseet og hør om noen av de rare dyrene som spiser opp hvalen, blant annet langfingerkrepsen, slimålen og ikke minst den knokkelspisende «zombie»-ormen Osedax!

Betjent barneverksted hver ukedag kl. 12.30

En papptallerken kan enkelt forvandles til et hvalskjelett! Ved hjelp av saks, stiftemaskin og hullemaskin lager vi skjeletter i museets barneverksted. Skjelettet kan du ta med hjem.

Vi har også ubetjente aktiviteter der du kan lage rare dyphavsdyr av farget kartong. Dette kan du gjøre i hele ferien, også helgene.

Velkommen til Hvalfangstmuseet i høstferien!

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1