Om Munchs hus

Velkommen til kunstnerhjemmet til maleren Edvard Munch i Åsgårdstrand.

• Bildet viser Munchs hus med innsyn til inngangen. (Foto/Photo)
    Munchs hus. Foto: Mekonnen Wolday

Munchs hus er et strandhus i Åsgårdstrand i Horten kommune. Munchs hus er kjent som kunstnerhjemmet til maleren Edvard Munch som bodde her i lange perioder. Edvard Munchs atelier var i et separat hus som han lot oppføre på tomten. Det ble siden revet, men er gjenoppført slik det var.

Etter Edvard Munchs død i 1944 kjøpte kommunen boligen av hans søster Inger, som hadde arvet det og huset ble åpnet som museum i 1947. Eiendommen ble fredet av Riksantikvaren i 2013.

Nettverket «Iconic houses»

Munchs hus er medlem i det internasjonale nettverket «Iconic houses», som promoterer, formidler og forbinder modernistiske arkitektoniske mesterverk og kunstnerhjem.

Av norske medlemmer finner vi Villa Stenersen, Vigelandmuseet og Munchs hus på den eksklusive listen.