Om oss

Bildet viser mennesker iført vikingklær foran en hall i tre.

Vikingtiden er her!

Midgard vikingsenter er Vestfolds senter for vikingtid og jobber aktivt med levende formidling, både til individer og grupper.

På Midgard vikingsenter vektlegger vi opplevelsesbasert læring for å formidle kunnskap om vikingtiden. Her skal man ikke bare kunne lese og se, men også prøve ut det man lærer om. Vi ønsker å bringe vikingtiden til live for våre besøkende!

Senteret åpnet i 2000, og Gildehallen stod ferdig i 2013 etter at spor av mulige haller ble funnet på området i 2007. Senteret er bygget med god utsikt over de majestetiske Borrehaugene som er nord-Europas største samling av monumentale gravhauger fra merovinger- og vikingtiden. Gravhaugene i Borreparken ble blant annet nevnt av Snorre Sturlason som hevdet at konger lå begravet her!

Gildehallen er en unik rekonstruksjon av en kongelig hallbygning fra vikingtiden. Her på Borre har høvdinger og stormenn levd, her ligger de begravet – og her hviler de fortsatt… Midgard vikingsenter har kunnskapsrike og engasjerte guider og formidlere, som gjør besøk i utstillingene, Borreparken og Gildehallen til et spennende tilbakeblikk på historien.

MidgardVikingsenter-logo_liggende_gul

Midgard vikingsenter
Birkelyveien 9
3184 Borre

En del av Vestfoldmuseene

Midgard vikingsenter er en del av Vestfoldmuseene IKS.

Vestfoldmuseene drifter 9 museer i Vestfold fylke, og sender deg på en fengende historisk reise gjennom vikingtid, middelalder, hvalfangsthistorie, kunstneren Edvard Munch sitt liv og moderne industrihistorie. Blant museene finner du også et av landets beste kunstmuseer.

Vestfoldmuseene drifter også Vestfoldarkivet og Samlingsforvaltningen, med gjenstander, fotografier og arkiver fra hele Vestfold.

ANSATTE PÅ MIDGARD VIKINGSENTER

Avdelingsdirektør, vikar
Anne-Doksrød
Avdelingsdirektør (i permisjon)
Fredrik Bjønnes
Rådgiver
Jon Anders Bjerva
Driftsansvarlig
Anne Jæger
Pedagog
Maren Wegge Nilsen
Markedskonsulent
Bildet viser et portrett av Kari Marie.
Kafé- og serveringsansvarlig
Christina Leverkus
Resepsjons- og bookingsansvarlig (i permisjon)
Fagkonsulent
Mari Ravler Johansen
Formidlingskonsulent (engasjement)

LEDIGE STILLINGER

Beklager, ikke noe innlegg tilgjengelig.