Hopp til hovedinnhold

Sommerskole på Midgard

  • Barn leker ute i gresset, noen sitter og noen står. Det er sol
    1/1
    Sommerskole er gøy på Midgard vikingsenter! Foto: Georg Aamodt.

Sov ikke bort ferien! Bli heller med på en reise tilbake til vikingtiden!

Sommerskolen på Midgard vikingsenter er en aktiv og spennende uke for barn 10 - 13 år (dvs. født i 2010, 2011, 2012 og 2013). Sommerskolen holdes 19.- 23. juni, hver dag kl. 8.45 – 15.30 (opplegg kl. 9.00-15.00).

På sommerskolen skal vi ikke ut og røve rikdom, men vi skal utforske og lære om vikingene skikker, hverdagsliv og kamper på en spennende og lærerik måte. De var modige, eventyrlystne og kreative mennesker.

Sommerskolen gjennomføres for 7. året på rad og vi har funnet en fin kombinasjon av læring, lek og opplevelse. I løpet av de fem dagene skal barna være arkeologer, prøve mange håndverksteknikker, slåss som en viking, leke som vikinger, smake på vikingmat og lage sin egen utstilling av sine håndverksprodukter.

Aktivitetene vil foregå både på senteret, på vikinglekeplassen, i Borreparken og i Gildehallen. Vi er ute hver dag, i all slags vær. Det er to matpauser – kl. 11.00 og ca 14.30 der Midgard vikingsenter stiller med mat.

Det rikt sammensatte programmet innebærer at vi gjør mange aktiviteter og forflytter oss mellom ulike steder hver dag. Vi skal gjøre vårt aller beste for å motivere og involvere hvert enkelt barn, men en god opplevelse av sommerskolen forutsetter at barna klarer å følge et fastlagt program i en gruppe. Vi ber foresatte gå igjennom ukeprogrammet med barna slik at de er forberedt. Det blir god tid til frilek og vikingaktiviteter i matpausen og på slutten av alle dagene. Barna blir fort kjent og gode vennskap oppstår i løpet av uken. 

Ukeprogrammet sendes ut i midten av juni.

For å kunne ivareta trivsel og sikkerhet for alle barna er det svært viktig at foresatte oppgir om barnet har spesielle behov, allergier, medisinbruk, osv. Det gjelder særlig hvis barnet har behov for ekstra oppfølging i det sosiale samspillet med andre barn.

Barna leveres mellom kl. 08.45 og 09.00. Henting skjer mellom kl. 15.00 og 15.30.

Den siste ettermiddagen, fredag 23.6, inviterer vi foresatte til å delta på en avslutning. Her viser barna frem hva de har laget, og vi serverer enkel vikingmat.

Lederen for sommerskolen, Christina Leverkus, har relevant utdanning og erfaring fra arbeid med barn og unge. Med seg har hun to flinke formidlere som er sammen med barna gjennom uken.

Pris kr. 1950,- per barn. Løpende påmelding - se link under.

Vi har plass til 25 barn. Først når deltageravgiften er betalt via Ticketco, er plassen sikret.

Ved spørsmål: send epost til christina.leverkus@vestfoldmuseene.no                                                                                                                              

Påmelding her:

  • Et barn leker i sanda og en voksen sitter på huk og hjelper til. det er sol og sommer
    1/1
    Velkommen til sommerskole! Foto: Georg Aamodt.

«Stig opp i otta om du rikdom vil røve. Sjelden vinner den sovende seier.»

- Håvamål
Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1