Om Berger Museum

Bildet viser Fossekleiva og Berger med sommerlandskap rundt.

Om Berger museum

Berger museum er en del av Vestfoldmuseene IKS og ligger på grensen mellom Sande og Svelvik kommune. Berger museum formidler tekstilindustrihistorien på Berger gjennom sine faste utstillinger og med utgangspunkt i Berger og Fossekleven fabrikker.

Berger er et av landets best bevarte industrisamfunn og i samdrift med Fossekleiva kultursenter tilbyr Berger museum fascinerende kunst- og kulturopplevelser.

På Berger museum finner du en unik samling av mønstertegninger og historien om Bergerpleddet sin suksess.

Berger museums historie

Berger er et av Norges best bevarte industrisamfunn. Både Berger og Fossekleven fabrikker ligger ved vassdraget. Berger gård drives videre. Arbeiderboligene i øvre og nedre gate, i Fossekleiva og Torbjørnshaugen ligger der de alltid har ligget.

Funksjonærboligene er på plass, bortsett fra en som måtte vike for den nye hovedveien. Kirken fra 1895, gamlehjemmet, sykestua osv. ligger vakkert i terrenget. Brygga skal bygges opp igjen, slik som den gamle skolen har kommet opp selv om den benyttes som bolig i dag.

Berger museum og Fossekleiva kultursenter holder i dag til i felles lokaler og har et nært samarbeid. Sammen er de en felles visningsarena og møteplass for innbyggere i Vestfold og spesielt i Sande og Svelvik kommune.

logo_berger_museum

Kontakt oss

Berger museum
Bergerveien 2b
3075 Berger i Vestfold

En del av Vestfoldmuseene

Berger museum inngår i Nord-Jarlsbergmuseene, en avdeling i Vestfoldmuseene IKS.

Vestfoldmuseene drifter 9 museer i Vestfold fylke, og sender deg på en fengende historisk reise gjennom vikingtid, middelalder, hvalfangsthistorie, kunstneren Edvard Munch sitt liv og moderne industrihistorie. Blant museene finner du også et av landets beste kunstmuseer.

Vestfoldmuseene drifter også Vestfoldarkivet og Samlingsforvaltningen, med gjenstander, fotografier og arkiver fra hele Vestfold.

Hanne S. Østerud
Avdelingsdirektør
Bildet viser et portrett av Hilde woxen Stormark.
Konservator og fagansvarlig

Tlf: 922 19 412
Kristin Skjelbred
Konservator og fagansvarlig
Merethe Sortland
DKS-koordinator
Bildet viser Urd Kalvik.
Formidler
Bente Aarup Paulsen
Administrasjons- og regnskapskonsulent
Bildet viser et portrett av Kasper Rogde Søyland.
Rådgiver

LEDIGE STILLINGER

Beklager, ikke noe innlegg tilgjengelig.