I 1965 ble Fossekleven Fabrik lagt ned og maskinene i fabrikken ble solgt.
En av vevstolene ble solgt til Tormod Myrjord fra i Bø i Telemark. Han var i gang med å starte sin egen vevstue. Siden den gang har Myrjord vevet sjal og løpere for Husfliden, på denne veven, fram til han ble pensjonist. Da var det på tide å rydde veveriet da lokalet skulle brukes til andre aktiviteter. Han fikk et tips om at vi var i gang med å lage nytt museum og lurte på om vi var interessert i vevstolen. Det var vi! Endelig fikk vi en original vevstol på plass i museumsutstillingen. Det hadde vi savnet.
Vevestolen som nå står i museet er trolig innkjøpt til Fossekleiva fabrikk ett sted mellom 1930-40. Det er en tysk Grossenheimer maskin.
Den har vært i bruk hver dag fram til 2015.
Vårt ønske og mål var å kunne få veven til å gå igjen og å kunne formidle denne delen av historien til våre besøkende. Et prosjekt ble startet der vi arbeidet mot målet om å kunne veve våre egne pledd. Veven var i aktiv bruk i en periode, men driften av veven var ikke tilforlatelig nok for egen produksjon.
I dag er det ikke mulig å starte veven, men vi har opptak av den fra når den var i bruk:
Veven kommer tilbake til Fossekleiva
I veveriet til Myrjord ble veven demontert i alle sine små og store deler for så å bli fraktet på lastebil fra Bø til Berger. Myrjord kom til Berger og i samarbeid med Berger Museumsforening og ansatte i Berger museum ble veven montert sammen igjen.
Tannhjul, bommer, stag og reimer måtte på sine respektive plasser. Mutrer og skruer skulle også festes. Taljer og løfteanordninger måtte til for å få de største og tyngste delene på plass. Etter to lange dagers arbeid stod veven ferdigmontert i den nye utstillingen.