Hopp til hovedinnhold

Foredrag med smaksprøver: Mer enn kotelett og kålrot

En kulinarisk reise til middelalderen!

  • Et bord med masse grønnskaker
    1/1
  • Bilde av arkeolog og forfatter Daniel Serra.
    Arkeolog og forfatter Daniel Serra.

Om kosthold, matens betydning og hvordan maten smakte for 1000 år siden

I dette foredraget inviterer den kulinariske arkeologen Daniel Serra til en kulinarisk reise til middelalderens Skandinavia. Dere vil få lære om kostholdet, matens betydning og hvordan maten faktisk smakte for rundt 1000 år siden. 

Vi vil utforske hvordan maten ble lagd og servert, fra det enkle bondekjøkkenet til det forfinede kjøkken ved kongens hoff.

Hva med hjortestek i herremannsaus eller helstekt svane med safran? Mulighetene var mange, og smakene var fremmedartede. Velkommen til et interessant foredrag med smaksprøver i forbindelse med vår kulinariske helg i Norsk Borgsenter! På fredag holder vi nemlig «Blankas bankett» og på lørdag tilbys det workshop for de som vil lære mer om middelaldersk kokekunst! Følg med på Facebook og våre nettsider.

Daniel Serra har arbeidet med fortidig mat i mer enn 30 år, og skriver for tiden på sin doktorgradsavhandling om vikingtidsmat. Han har utgitt bøker, og er en ettertraktet kurs- og foredragsholder.

Inngang kr. 100,-

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1