Hopp til hovedinnhold

Foredrag: Rottenikken - historier og myter

  • Rolf Erling Knutsen, forbryter fra 40-50-tallet bedre kjent som "Rottenikken". Her på vei til forhørsretten 10.8.1954. Sort hvitt bilde. Politimann til høyre med ryggen til
    1/1
    Rolf Erling Knutsen, forbryter fra 40-50-tallet bedre kjent som "Rottenikken". Her på vei til forhørsretten 10.8.1954. Foto: NTB arkiv / SCANPIX (Scanpix/NTB scanpix)

Rottenikken - en omtalt mediefigur

Et foredrag ved Vidar Ullenrød

Mot slutten av andre verdenskrig og påfølgende år var Rottenikken på alles lepper. Han var en mye omtalt mediefigur både i rikspressen og lokale medier. Det er skrevet bøker om ham. Historiene og mytene om Rottenikken skapte frykt og spenning. 

Mye av dramatikken skjedde i Vestfold. Andebu, Sem og Tønsberg var ofte et åsted. 

I foredraget tar Vidar Ullenrød for seg Rottenikkens livsløp med hovedvekt på historiene som gjorde ham kjent mot slutten av krigen. Ullenrød er også opptatt av å få fram en annen side. 

Hvorfor ble Rolf Erling Knudsen, som egentlig var en snill og fredelig kar, datidens mest beryktede forbryter under navnet Rottenikken. Det er kanskje tid for en viss rehabilitering av mannens rykte, også?

Foredraget er gratis.

Bilde av Vidar Ullenrød

Vidar Ullenrød

Foredragsholderen Vidar Ullenrød har bl.a. arbeidet i flere år på Oslo Børs, og er nå styreleder i flere virksomheter som bl.a. Vestfoldmuseene IKS.


Velkommen til et spennende foredrag!