The Thor Heyerdahl International Day

Hvert år organiserer instituttet en konferanse med forskningsformidling om et globalt tema. Her finner du informasjon om dagene siden starten i 2006.

En hyllest til havet! Vakker sang, dyktige foredragsholdere og engasjerte ungdommer sørget for at International Day 2019 ble et spennende og vellykket arrangement.

På FN-dagen, onsdag 24. oktober arrangerte instituttet Thor Heyerdahl International Day 2018 i Kon-Tiki-museet på Bygdøy i Oslo. Årets tema var Klima og Miljø

Se foredragene fra The Thor Heyerdahl International Day 2017, der temaet i år var Kulturarv og Identitet.

Thor Heyerdahl International Day 2016 var en suksess! Mer enn 200 studenter deltok på konferansen i oktober.

I 2014 er det 100 år siden Thor Heyerdahl ble født i Larvik og årets konferanse var fullspekket med spennende innslag ledet av Arne Hjeltnes.

The Thor Heyerdahl International Day 2013 vil bli finne sted i Bergen 21-23 oktober.

Instituttet arrangerte for første gang i historien årlig konferanse, The Thor Heyerdahl International Day, med et utenlandsk universitet.

Bli med mandag 27. juni! The Thor Heyerdahl Institute har i samarbeid med Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB) gleden av å invitere deg til foredrag på UMB, Ås.

Sett av 27. oktober! I år arrangeres The Thor Heyerdahl International Day i samarbeid med NTNU Trondheim. Tema i år er «Kampen for miljøet».

TEMA: The Inuit of Circumpolar Region in a challenging world
– Inuit of Canada
– Inuit of the International Flora

TEMA: The Polar regions and their impact on global ecology: the possibilities and the dangers

TEMA: Is mankind still moving forwards?

Om Thor Heyerdahl International Day

The Thor Heyerdahl International Day er en konferanse med fokus på et globalt tema og forskningsformidling. Konferansen, med temaet kulturarv og identitet, støtter opp om utdeling av Thor Heyerdahl stipend.

Instituttet ble i sammenheng med 100 års-jubileet for Thor Heyerdahl i 2014 tildelt regjeringens gave fra tre departement. Denne ble gitt i form av tre søkbare stipend på kr. 50 000 hver. Instituttets formål med konferansen er å være en arena for debatt og engasjement om globalt tema, samt hedre Thor Heyerdahls virke og minne som formidler. Stiftelsen har i flere år arrangert denne konferansen (fra 2006-2017) og har to ganger oppnådd å ha to tidligere nobelprisvinnere som foredragsholdere.

Thor Heyerdahls kulturarv kan inspirere og motivere unge mennesker. Hans verdier var bl.a. mot, dristighet og sterk gjennomføringsevne. Et treårig stipendopplegg er utarbeidet ved instituttet for målgruppen videregående skole. Stipendene lyses ut i tre år framover som en konkurranse med ulikt tema hvert år fra 2016-2018. I 2016 var internasjonal dialog på dagsorden. I 2017 var det identitet og kulturarv, og i 2018 er det miljø og tverrfaglig forskning som er temaer.