Om Jernverket Eidsfoss

Jernverket Eidsfoss’ virksomhet omfatter blant annet publikumstilbud, utstillinger og å utvikle ny kunnskap om Eidsfoss’ historie.

bakgrunnsbilde_om_jernverket_eidsfoss_vestfoldmuseene

 

Jernverket Eidsfoss er del av Vestfoldmuseene IKS, og har sitt stedlige kontor i den gamle skolestua på Hauane. Eidsfoss ligger i Holmestrand kommune, i Vestfold og Telemark fylkeskommune, mellom Bergsvannet og Eikeren.

Stiftelser og samarbeid

Jernverket Eidsfoss er et samarbeid mellom Vestfoldmuseene IKS, stiftelsene Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger, Eidsfos Hovedgård,  Stiftelsen til aktiv bevaring av kulturminner og miljø på Eidsfoss, og Holmestrand kommune.

Jernverket Eidsfoss er representert i styremøtene til stiftelsene Eidsfos Hovedgård og Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger, som rådgiver innenfor stiftelsenes kulturhistoriske og museumsfaglige virksomheter, og har forvaltningsansvar for samlingen til Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger.

Samlinger og utstillinger

Eidsfoss jernverksmuseum har en interessant samling av støpejernsovner og andre produkter fra jernverkets tid. Du kan også besøke utstillingene «Til Elise. Formerenke på Eidsfos Verk» og «Rakel Seweriin. Fra Eidsfos stasjon til Kongens bord".

Se mer informasjon om utstillingene her.

I september hvert år tilbyr vi 8.klassetrinn i nye Holmestrand kommune et heldagsopplegg gjennom Den kulturelle skolesekken.

Kontaktpersoner

Jernverket Eidsfoss: Hilde Woxen Stormark.

Prosjekt Eidfoss Utvikling: Kasper Rogde Søyland.

logo_jernverket_eidsfoss

Postadresse
Vestfoldmuseene IKS
Jernverket Eidsfoss
Langgaten 45
3080 Holmestrand

Organisasjonsnummer
993 871 184