Om Jernverket Eidsfoss

bakgrunnsbilde_om_jernverket_eidsfoss_vestfoldmuseene

Om Jernverket Eidsfoss

Jernverket Eidsfoss er Vestfoldmuseenes virksomhet på Eidsfoss. Vi samarbeider med stiftelsene Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger, Eidsfos Hovedgård og Stiftelsen til aktiv bevaring av kulturminner og miljøer på Eidsfoss, og Hof kommune. Vi har også egne aktiviteter og formidlingstilbud.

Vestfoldmuseene har i mange år vært en viktig støttespiller for de frivillige på Eidsfoss. I 2013 ble det inngått et mer formalisert samarbeid mellom de tre stiftelsene på Eidfoss, Holmestrand kommune (tidligere Hof kommune) og Vestfoldmuseene, med navnet Jernverket Eidsfoss. Jernverket Eidsfoss er organisert som en del av Nord-Jarlsbergmuseene (Vestfoldmuseene), og samarbeider også tett med Prosjekt Eidsfoss Utvikling.
Jernverket Eidfoss’ virksomhet omfatter blant annet å arrangere publikumstilbud, utarbeide utstillinger og utvikle ny kunnskap om Eidsfoss’ historie. Utstillingene «Til Elise» som kan du se på kroa og «Rakel Seweriin» som vises i den gamle skolestua og langs kulturstien, er begge gratis tilbud til publikum. Jernverket Eidsfoss er representert som observatør og sekretær i styrene til stiftelsene Eidsfos Hovedgård og Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger. Vi fungerer som rådgiver innenfor stiftelsenes kulturhistoriske og museumsfaglige virksomheter, og har forvaltningsansvaret for samlingen til Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger.

Jernverket Eidsfoss og Prosjekt Eidsfoss Utvikling, har kontorer i den gamle skolestua på Hauane.

Kontaktpersoner:
Jernverket Eidsfoss: Hilde Woxen Stormark:
hws@vestfoldmuseene.no

Prosjekt Eidfoss Utvikling: Kasper Søyland:
kasper.soyland@holmestrand.kommune.no

logo_jernverket_eidsfoss

Kontakt oss

Hovedkontor
Langgaten 45
3080 Holmestrand

En del av Vestfoldmuseene

Jernverket Eidsfoss inngår i Nord-Jarlsbergmuseene, en avdeling i Vestfoldmuseene IKS.

Vestfoldmuseene drifter 9 museer i Vestfold fylke, og sender deg på en fengende historisk reise gjennom vikingtid, middelalder, hvalfangsthistorie, kunstneren Edvard Munch sitt liv og moderne industrihistorie. Blant museene finner du også et av landets beste kunstmuseer.

Vestfoldmuseene drifter også Vestfoldarkivet og Samlingsforvaltningen, med gjenstander, fotografier og arkiver fra hele Vestfold.

Ansatte på Jernverket Eidsfoss

Hanne S. Østerud
Avdelingsdirektør
Bente Aarup Paulsen
Administrasjons- og regnskapskonsulent
Camilla Holm Velle
Formidler
Hilde Woxen Stormark
Konservator og fagansvarlig
Merethe Sortland
Pedagog

LEDIGE STILLINGER

Beklager, ikke noe innlegg tilgjengelig.