Om Jernverket Eidsfoss

bakgrunnsbilde_om_jernverket_eidsfoss_vestfoldmuseene

Jernverket Eidsfoss er del av Nord-Jarlsbergmuseene, som er en egen avdeling av Vestfoldmuseene IKS. Jernverket Eidsfoss er et samarbeid mellom Vestfoldmuseene, stiftelsene Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger, Eidsfos Hovedgård,  Stiftelsen til aktiv bevaring av kulturminner og miljø på Eidsfoss, og Holmestrand kommune.

Jernverket Eidsfoss’ virksomhet omfatter blant annet publikumstilbud, utstillinger og å utvikle ny kunnskap om Eidsfoss’ historie. Eidsfoss jernverksmuseum har en interessant samling av støpejernsovner og andre produkter fra jernverkets tid. Du kan også besøke utstillingene «Til Elise. Formerenke på Eidsfos Verk», «Rakel Seweriin. Fra Eidsfos stasjon til Kongens bord, og «De tre Havefruer. Eidsfos Hovedgårds hage gjennom 300 år», som vises på rundt om på Eidsfoss.

I september hvert år tilbyr vi 8.klassetrinn i nye Holmestrand kommune et heldagsopplegg gjennom Den kulturelle skolesekken.

Jernverket Eidsfoss er representert i styremøtene til stiftelsene Eidsfos Hovedgård og Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger, som rådgiver innenfor stiftelsenes kulturhistoriske og museumsfaglige virksomheter, og har forvaltningsansvar for samlingen til Eidsfoss Industrihistoriske Samlinger.

Jernverket Eidsfoss har sitt stedlige kontor i den gamle skolestua på Hauane. Hovedkontoret ligger i Langgaten 45 i Holmestrand.

Kontaktpersoner

Jernverket Eidsfoss: Hilde Woxen Stormark.

Prosjekt Eidfoss Utvikling: Kasper Rogde Søyland.

logo_jernverket_eidsfoss

Postadresse
Vestfoldmuseene IKS
Jernverket Eidsfoss
Langgaten 45
3080 Holmestrand

Organisasjonsnummer
993 871 184

Ansatte på Jernverket Eidsfoss

Hanne S. Østerud
Avdelingsdirektør
Bildet viser et portrett av Hilde woxen Stormark.
Konservator og fagansvarlig

Tlf: 922 19 412
Kristin Skjelbred
Konservator og fagansvarlig
Merethe Sortland
DKS-koordinator
Bildet viser Urd Kalvik.
Formidler
Bente Aarup Paulsen
Administrasjons- og regnskapskonsulent
Bildet viser et portrett av Kasper Rogde Søyland.
Rådgiver